Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ: Κυρώσεις από το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ – Η σχέση του με την Ελλάδα

Κυρώσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προς τον Ρώσο ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ του είχε ασκήσει δίωξη προ ημερών για απόπειρα παράκαμψης των δυτικών κυρώσεων, προσπάθεια δημιουργίας φιλορωσικού δικτύου σε Ελλάδα και Βουλγαρία και προσπάθεια μεταφοράς 10 εκατομμυρίων δολαρίων από αμερικανική τράπεζα σε συνεργάτη του στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ολιγάρχης βρίσκεται υπό τον κλοιό των αμερικανικών Αρχών από το 2014 για παροχή οικονομικής στήριξης στο Ντόνετσκ και τους αυτονομιστές και προσπάθεια διατάραξης της ειρήνης, της ασφαλείας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Όλα τα τελευταία χρόνια ο Μαλοφέγιεφ έχει τον ρόλο ενδιάμεσου παράγοντα που φέρνει σε επαφή την κυβέρνηση της Ρωσίας με φιλορώσους πολιτικούς στην Ευρώπη και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για τις δημοκρατικές κυβερνήσεις ενισχύοντας οικονομικά ιδρύματα και φορείς που προάγουν τις ρωσικές θέσεις.

Μετα την σημερνή εξέλιξη επιχειρήσεις, στις οποίες διεθέτει ποσοστό πάνω από 50%, μπαίνουν υπό καθεστώς κυρώσεων, ενώ παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του.

Ρεπορτάζ: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος