Κομισιόν: Η Ε.Ε είναι αποφασισμένη να αντικαταστήσει τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και να μειώσει τις τιμές στην ενέργεια

Array

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Την αποφασιστικότητα της ΕΕ να αντικαταστήσει τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και να μειώσει τις τιμές στην ενέργεια υπογράμμισε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Οι κοινές μας προσπάθειες αποδίδουν. Οι τιμές του φυσικού αερίου είναι τώρα χαμηλότερες από ότι πριν από την εισβολή της Ρωσίας. Οι τιμές για το ολλανδικό TTF έχουν μειωθεί περισσότερο από 80 % από τον Αύγουστο. Καταφέραμε να αντικαταστήσουμε τα περισσότερα από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα που χρησιμοποιούσαμε.Οι αποθήκες αερίου μας εξακολουθούν να είναι γεμάτες πάνω από 80%. Αυτό είναι ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ποτέ για αυτήν την εποχή του χρόνου» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Σημείωσε ότι βοήθησαν ορισμένοι εξωτερικοί παράγοντες, όπως ο ήπιος χειμώνας και το λοκντάουν στην Κίνα, επισημαίνοντας ότι ταυτόχρονα, άλλοι εξωτερικοί παράγοντες δημιουργούσαν επιπλέον δυσκολίες.
Η Πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε ότι «ο ασυνήθιστα ζεστός και ξηρός καιρός οδήγησε σε απότομη μείωση της υδροηλεκτρικής ενέργειας. Το ότι περάσαμε με ασφάλεια αυτόν τον χειμώνα είναι πρωτίστως το αποτέλεσμα της ενότητας και της συλλογικής μας σκληρής δουλειάς».
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  τώρα πρέπει γίνει προετοιμασία  για τον επόμενο χειμώνα προσθέτοντας ότι «στόχος είναι να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με τους βασικούς διεθνείς προμηθευτές φυσικού αερίου ήδη στις αρχές της άνοιξης με στόχο να συνάψουμε τις πρώτες κοινές συμβάσεις πολύ πριν από αυτό το καλοκαίρι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος