Μόλις δύο ημέρες αφότου υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν από την πυρκαγιά οι κάτοικοι δύο προαστίων του Κολοράντο επέστρεψαν για να αντικρύσουν την απόλυτη καταστροφή. Το «θαύμα» που έθεσε υπό έλεγχο τις φλόγες ήταν το χιόνι, που όμως έφτασε πολύ αργά να να σώσει 991 σπίτια τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς στα βορειοδυτικά του Ντένβερ.
Colorado residents driven from their neighbourhoods by a wind-whipped wildfire saw the ruins of their homes covered in snow.
Read more here: https://t.co/Q35IDR5RLs https://t.co/b7vCO94L7w
— Sky News (@SkyNews) January 2, 2022
Τρεις αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός της φωτιάς ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς η λαίλαπα ξεκίνησε από ξερά χόρτα στα προάστια του Λούισβιλ και της Σούπεριορ.
Με μονοψήφια θερμοκρασία κοντά στο μηδέν οι πυρόπληκτοι σε 13.000 νοικοκυριά στο Boulder έμειναν χωρίς φυσικό αέριο και 7.500 νοικοκυριά εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα.
https://twitter.com/i/status/1477697405848064001
Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν και την υδροδότηση στην πυρόπληκτη περιοχή το Σάββατο για να αποτραπούν πρόσθετες ζημιές στο δίκτυο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος