Κολομβία: Προς όφελος της κοινωνίας τα αγαθά που κατάσχονται από διακινητές ναρκωτικών  

Array

Τα αγαθά και οι πόροι που κατάσχονται από διακινητές ναρκωτικών θα διατίθενται ή θα χρησιμοποιούνται στο εξής για να βοηθηθούν οι φτωχότεροι και πιο ευάλωτοι πολίτες, στην Κολομβία, δήλωσε ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο.

Αναφέρθηκε σε πόρους αξίας εκατομμυρίων πέσος που μένουν αναξιοποίητοι και σε περιουσιακά στοιχεία όπως πολυτελή διαμερίσματα και σπίτια, χωράφια, χρήματα, κοσμήματα, πετράδια, χρυσός, έργα τέχνης.

Ο νέος πρόεδρος, ο πρώτος στην ιστορία της Κολομβίας που ανήκει στην αριστερά, θέλει να μεταμορφωθεί ο θεσμός που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση και την πώληση των περιουσιακών στοιχείων που κατάσχονται, η Εταιρεία Ειδικών Πόρων (Sociedad de Activos Especiales, SAE).Ο θεσμός αυτός επικρίθηκε σφόδρα για την επιστροφή των αγαθών αυτών στα χέρια κακοποιών, ή στην αξιοποίηση τους προς όφελος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

Αγροτικές γαίες που έχουν κατασχεθεί προβλέπεται να νοικιαστούν «φθηνά» σε αγρότες, ώστε να τους επιτραπεί να έχουν «αποδοτικότητα οι καλλιέργειες».

Αλλά εδάφη μπορεί να παραχωρηθούν για την «κατασκευή κατοικιών, ή την ανάπτυξη παραγωγικών έργων ώστε να ενθαρρυνθεί μια νέα κοινωνική οικονομία», πάντα σύμφωνα με τον κ. Πέτρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος