Κολομβία: Απώλειες 86.985 εκταρίων δάσους στο πρώτο ενιάμηνο του 2022

Array

Η Κολομβία έχασε 86.985 εκτάρια δάσους κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ενώ οι πυρκαγιές έκαψαν εκτάσεις δασών, σύμφωνα με έκθεση της τοπικής ομάδας υπεράσπισης του Ιδρύματος για τη Διατήρηση και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη τη Δευτέρα.

Τον Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Κολομβίας ανέφερε ότι η αποψίλωση των δασών στην περιοχή του Αμαζονίου στη χώρα, αυξήθηκε σε 52.460 εκτάρια το πρώτο εξάμηνο του έτους και θα μπορούσε να καταλήξει σχεδόν 11% περισσότερο σε όλο το 2022.

Πέρυσι, η συνολική αποψίλωση των δασών στην Κολομβία έφτασε τα 174.103 εκτάρια, 1,5% περισσότερο από το προηγούμενο έτος. Περίπου τα δύο τρίτα καταγράφηκαν στον Αμαζόνιο της χώρας.

Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, η Κολομβία κατέγραψε 107.823 συναγερμούς για δασικές πυρκαγιές, που ισοδυναμούν με 359 πυρκαγιές την ημέρα και υπολογίζονται σε 30% υψηλότερες από την ίδια περίοδο του 2021, παρά το γεγονός ότι το μετεωρολογικό φαινόμενο La Niña έφερε πιο υγρό  καιρό στη χώρα των Άνδεων, ενημέρωσε το FCDS.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Susana Muhamad, η οποία ανέλαβε καθήκοντα μετά την άνοδο του προέδρου Gustavo Petro στην εξουσία τον Αύγουστο, δήλωσε στο Reuters νωρίτερα εφέτος ότι η καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών θα είναι προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση,

Πηγή: Reuters

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος