Κλήση για κατάθεση σε συνεργάτες του Τραμπ για τα γεγονότα του 2020

Ένα ειδικό σώμα ενόρκων στην πολιτεία της Τζόρτζια που διεξάγει έρευνα για τις προσπάθειες που φέρεται να έκανε εκεί, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020 αναφορικά με την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν, εξέδωσε κλήσεις για τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ, αλλά και τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, τον Ρούντι Τζουλιάνι.

Ένας δικαστής διέταξε την κλήτευση και άλλων μελών της νομικής ομάδας του Τραμπ, όπως, η Τζίνα Έλις, ο Τζον Ίστμαν, η Κλέτα Μίτσελ και η Τζάκι Ντιζόν.

Εκπρόσωποι του Γκρέιαμ και του Τζουλιάνι δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού, ενώ η Έλις, ο Ίστμαν, η Μίτσελ και η Ντιζόν δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν για να σχολιάσουν.

Οι κλητεύσεις κατατέθηκαν χθες και υπογράφτηκαν από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κομητείας Φούλτον, Ρόμπερτ Μακμπέρνεϊ που εποπτεύει το ειδικό σώμα των ενόρκων.

Η ειδική ομάδα των ενόρκων επιλέχθηκε τον Μάιο προκειμένου να εξετάσει αποδείξεις, αναφορικά με μία εισαγγελική έρευνα στην Τζόρτζια για τις προσπάθειες που φέρεται να έκανε ο Τραμπ, προκειμένου να επηρεάσει τα εκλογικά αποτελέσματα της πολιτείας το 2020.

Πηγές: ανταπόκριση Λένας Αργύρη για την ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος