Κλειδώθηκε έξω ο πρέσβης της Μιανμάρ στο Λονδίνο: “Κατάληψη” της πρεσβείας από τους πραξικοπηματίες

“Είναι ένα είδος πραξικοπήματος στο κέντρο του Λονδίνo, μπορείτε να δείτε ότι έχουν καταλάβει το κτήριο”, δήλωσε ο πρεσβευτής της Μιανμάρ στο Λονδίνο, Κιάου Ζουάρ Μιν, ο οποίος κλειδώθηκε έξω από την πρεσβεία της χώρας του από εκπροσώπους του στρατού της χώρας του.

Η βρετανική διπλωματία που ήδη έχει καταδικάσει το πραξικόπημα, χαιρέτισε “το θάρρος” του Βιρμανού πρεσβευτή και επανέλαβε την έκκληση να τερματιστεί “η επονείδιστη βία” στη Μιανμάρ και να “αποκατασταθεί γρήγορα η δημοκρατία” .

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομίνικ Ραμπ καταδίκασε τις «ενέργειες εκφοβισμού», αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο αποδέχθηκε την αλλαγή.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις, η εργασία του πρεσβευτή λήγει επίσημα μόλις ενημερωθεί η χώρα υποδοχής και tο Λονδίνο έλαβε την κοινοποίηση ότι “πρέπει να αποδεχτεί την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση της Μιανμάρ”.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της πρεσβείας Τσιτ Γουίν ανέλαβε ως επιτετραμμένος από τις 7 Απριλίου ενώ ο Κιάου Ζουάρ Μιν που έχει καταδικάσει το πραξικόπημα, ανακλήθηκε στις 9 Μαρτίου, αναφέρει η επιστολή.

Περίπου 600 άτομα – συμπεριλαμβανομένων δεκάδων παιδιών – έχουν σκοτωθεί, καθώς οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας απαιτούν την επιστροφή στην εξουσία της εκλεγμένης Aung San Suu Kyi και του κόμματος της Εθνικής Ένωσης για τη Δημοκρατία (NLD).

Η Μιανμάρ, επίσης γνωστή ως Βιρμανία, έγινε ανεξάρτητη από τη Βρετανία το 1948. Για μεγάλο μέρος της σύγχρονης ιστορίας της ήταν υπό στρατιωτική κυριαρχία.

Πηγή:BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος