Κινηματογραφική ληστεία στη Χιλή: Εμπορευματοκιβώτια με χαλκό αξίας 4 εκατ. ευρώ έκλεψαν ένοπλοι από το λιμάνι του Σαν Αντόνιο

Array

Μια ομάδα ενόπλων έφερε σήμερα (11/1) εις πέρας μια κινηματογραφική ληστεία στο λιμάνι του Σαν Αντόνιο, στην κεντρική Χιλή. Οι ένοπλοι έκλεψαν 13 εμπορευματοκιβώτια με χαλκό της κρατικής εταιρείας Codelco που προορίζονταν για την Κίνα, εντείνοντας την ανησυχία για την ασφάλεια των εξαγωγών σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου σε κοιτάσματα χαλκού.

Δημοσιεύματα χιλιανών μέσων ενημέρωσης που επικαλούνται αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι η εκτιμώμενη αξία του χαλκού που εκλάπη ανέρχεται σε περίπου 4,4 εκατομμύρια δολάρια (4,09 εκατ. ευρώ).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλοπή χαλκού από τότε που ένα μπαράζ επιθέσεων σε τρένα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, υποχρέωσε την κυβέρνηση της Χιλής να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στις μεταφορές μεταλλευμάτων. Οι αρχές απέδωσαν σε διεθνή κυκλώματα τις ληστείες τρένων μεταφοράς χαλκού.

Η αστυνομία εκτιμά όμως ότι για την επίθεση στο λιμάνι του Σαν Αντόνιο ευθύνεται συμμορία που δρα στην περιοχή. «Ενδεχομένως να πρόκειται για έργο συμμορίας που λυμαίνεται το Σαν Αντόνιο, επειδή έχουμε κι άλλα εγκλήματα με παρόμοια χαρακτηριστικά», είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Γκονζάλο Γκαρσία στο Radio Cooperativa.

Εξηγώντας ότι ήταν μια «καλά σχεδιασμένη» ληστεία, είπε ότι οι δράστες «απενεργοποίησαν τις κάμερες ασφαλείας, προτού απειλήσουν τους εργάτες και τους φρουρούς». Ακολούθως, φόρτωσαν τα εμπορευματοκιβώτια σε φορτηγά και εξαφανίστηκαν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος