Κίνα Vs ΗΠΑ: Οι γεωπολιτικές ισορροπίες σε «τεντωμένο σχοινί» – Στην ατζέντα του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Οι ΗΠΑ φαίνονται να θεωρούν στο εξής ότι ο μεγάλος τους αντίπαλος θα είναι η Κίνα και το Πεκίνο στις επόμενες δεκαετίες θα αποτελεί το βασικό γεωπολιτικό ανταγωνιστή για τις ΗΠΑ.

Αιτία ήταν η αλλαγή αρκετών από τα δεδομένα στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα λόγω της αποτυχίας της δυτικής επέμβασης στο Αφγανιστάν και του χαοτικού τρόπου αποχώρησης, της αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ – Αυστραλίας – Βρετανίας στον Ειρηνικό (AUCUS) και των αντιδράσεων της Κίνας, της αμηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι σ ’αυτές τις εξελίξεις και τη ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το νέο γεωπολιτικό σκηνικό στη Νοτιοανατολική Ασία και οι επιπτώσεις του μεγαλεπίβολου project της Κίνας για το νέο «δρόμο του μεταξιού (One Belt, One Road)», θα αναλυθούν από κορυφαίες και διακεκριμένες προσωπικότητες στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τιτλο “New Realities”, που θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, με φυσική παρουσία αλλά και σε υβριδική μορφή, θα διαρκέσει από Τετάρτη 6 έως και το Σάββατο 9 Απριλίου, 2022 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Από τους εξέχοντες ομιλητές που θα λάβουν μέρος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Michael Pompeo, πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Qingguo Jia, καθηγητής, School of International Studies, Peking University, Philippe Le Corre, Non Resident Senior Fellow in Europe & Asia Programs, Carnegie Endowment for International Peace; Senior Fellow, Harvard Kennedy School, Cheng Li, Director and Senior Fellow, The John L. Thornton China Center, The Brookings Institution, ο καθηγητής Yanzhong Huang, Senior Fellow for Global Health, Council of Foreign Relations, η Susan Thornton, SF Paul Tsai China Center, Yale; SF, J. L. Thornton China Center, ο Niklas Swanström, Εκτελεστικός Διευθυντής, Ινστιτούτο Πολιτικής Ασφάλειας και Ανάπτυξης, Paul Stronski, Senior Fellow, Πρόγραμμα Ρωσίας & Ευρασίας, Carnegie Endowment for Int’l Peace, ΗΠΑ, ο Marko Čadež, Πρόεδρος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σερβίας, ο Xiao Junzheng, Πρέσβης, Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας στην Κίνα στην Ελλάδα, ο Yu Zenggang, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Μέλος της China COSCO SHIPPING Corporation Ltd, ο Li Shuping, Γενικός Διευθυντής & Country Head, Bank of China, Ιωάννης Σμυρλής, Τμ. Γενικός για Διεθνείς Οικονομικές Υποθέσεις, Υπουργείο Εξωτερικών, Ιωάννης Αρμακόλας, Senior Research Fellow, Head, South-East Europe Programme, ΕΛΙΑΜΕΠ.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 4ήμερο Φόρουμ Απριλίου, καθώς και τις 500 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος