Κίνα: Τα μπουκέτα λουλούδια που θα λάβουν οι Ολυμπιονίκες

Τα μπουκέτα  λουλούδια που θα λάβουν οι Ολυμπιονίκες, λευκά, ροζ και κόκκινα τριαντάφυλλα, δεν θα είναι φτιαγμένα από φυσικά λουλούδια, αλλά θα είναι ανθοδέσμες συναρμολογημένες από τεχνητά λουλούδια από συνταξιούχους από τη Σαγκάη.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, περίπου 150 συνταξιούχοι κεντούν ανθοδέσμες με κλωστή και βελόνα που θα μοιράζονται στα βάθρα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (4-20 Φεβρουαρίου).

«Όταν δω τους αθλητές με το μετάλλιο στο λαιμό τους να κρατούν το μπουκέτο με λουλούδια που θα πάρουν στις χώρες τους, θα είμαι πολύ περήφανη  και πολύ χαρούμενη», είπε μια ογδοντάχρονη  που ασχολείται με τη διαδικασία παραγωγής.

«Οι ανθοδέσμες θα αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας και θα μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο από τούς αθλητές», πρόσθεσε η ογδοντάχρονη.

Οι συνταξιούχοι έπλεξαν 4.400 τριαντάφυλλα για να φτιάξουν 1.200 ανθοδέσμες. Αυτά τα μάλλινα διακοσμητικά επιλέχθηκαν επειδή τα φυσικά λουλούδια είναι ευπαθή, έτσι οι Ολυμπιονίκες θα μπορούν να κρατήσουν μια ανάμνηση της Κίνας.

Αυτό το έργο τους ανατέθηκε λόγω της εθνικής τους φήμης στο πλέξιμο, καθώς ανήκουν σε είναι μια λέσχη που εδρεύει στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας.

Ωστόσο, το Ολυμπιακό εγχείρημα είναι μακράν το πιο σημαντικό που σχεδιάστηκε ποτέ από τη λέσχη αυτών των συνταξιούχων, οι οποίοι, για να πλησιάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική έκδοση, τεμάχισαν αληθινά τριαντάφυλλα για να ανακαλύψουν όλα τα μυστικά της κατασκευής του μοντέλου για κάθε λουλούδι εγχείρημα που απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς..

Τα τριαντάφυλλα συναρμολογούνται μαζί με άλλα μάλλινα λουλούδια που φτιάχνουν άλλοι σύλλογοι πλεξίματος της χώρας: κλαδιά ελιάς, δάφνες, οσμάντες ή άνθη κρίνου. Συνολικά, κάθε μπουκέτο απαιτεί 35 ώρες δουλειάς.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος