Κίνα: Συνετρίβη Boeing με 133 επιβάτες

Συνετρίβη αεροσκάφος Boeing 737 της China Eastern Airlines με 133 επιβάτες σε περιοχή της Κίνας. Εκτελούσε το δρομολόγιο από το Κουνμίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα, προς την Γκουανγκζού, στο νότιο άκρο της χώρας. Kατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο Γκουανγκσί, προκαλώντας δασική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση δεν είναι γνωστό εάν υπήρξαν διασωθέντες. Τα σωστικά συνεργεία κινητοποιήθηκαν όταν χωρικοί ανέφεραν ότι βρήκαν συντρίμμια από αεροπλάνο, ανέφερε η China News Service.

Κίνα: Συνετρίβη Boeing με 133 επιβάτες

Περίπου 300 διασώστες προσπαθούν να προσεγγίσουν τον τόπο της τραγωδίας, ενώ προστέθηκαν ενισχύσεις 150 ατόμων, ανέφερε η τοπική δασική πυροσβεστική.

Το αεροπλάνο που κατασκευάστηκε πριν από επτά χρόνια, έχασε απότομα ύψος γύρω στις 2:20 μ.μ., σύμφωνα με στοιχεία πτήσης.

Το αεροπλάνο δεν ήταν Boeing 737 Max, μοντέλο που απαγορεύτηκε στην Κίνα μετά τα δυστυχήματα στην Ινδονησία το 2018 και στην Αιθιοπία το 2019. Ωστόσο, οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να κάνουν νέες παραγγελίες για το Max, από τα τέλη του περασμένου έτους με την προϋπόθεση να γίνουν τροποποιήσεις.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Κίνα παρουσιάζει ασφαλές χρονικό πτήσεων. Η αεροπορική εταιρεία China Eastern δεν είχε θανατηφόρο δυστύχημα εδώ και 18 χρόνια.

Πηγή: New York Times

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος