Κίνα: Σταματά την καθημερινή ενημέρωση, εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας (η μετεξέλιξη του κινεζικού υπουργείου Υγείας), η οποία εδώ και περίπου τρία χρόνια δημοσιοποιούσε σε καθημερινή βάση δεδομένα για την εξάπλωση της Covid-19 στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα πως σταματά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

«Πληροφορίες σχετικά με την Covid-19 θα δημοσιεύονται από το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για αναφορά και έρευνα», αναφέρει η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση ούτε και η συχνότητα της ενημέρωσης από το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχετικά με τα τελευταία επίσημα δεδομένα για την πορεία της Covid-19.

Χθες Σάββατο, το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) είχε μεταδώσει δηλώσεις αξιωματούχου Υγείας στην πόλη Τσινγκντάο, ο οποίος εκτιμούσε ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι μολύνονται από τον κορονοϊό κάθε ημέρα μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή. Η εκτίμηση που διατύπωσε, σε ένα άρθρο που γρήγορα λογοκρίθηκε, δείχνει πως τα μέχρι χθες δεδομένα των κινεζικών υγειονομικών αρχών δεν αντανακλούσαν το πρωτοφανές κύμα μολύνσεων στην αχανή ασιατική χώρα.

Η τελευταία ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε ότι την Παρασκευή καταγράφηκαν 4.103 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19. Ειδικότερα στην επαρχία Σαντόνγκ, όπου βρίσκεται η πόλη Τσινγκντάο, είχαν καταγραφεί επισήμως μόλις 31 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος