Κίνα: Ρωσία και Ουκρανία πιστεύουν πως ο πόλεμος ανάμεσά τους θα τερματιστεί με διαπραγματεύσεις

Σύνοψη
  • Ο ειδικός απεσταλμένος διαβεβαίωσε πως η Κίνα θα αποδεχόταν «με ανοικτές αγκάλες» οποιαδήποτε πρόταση θα διευκόλυνε την αποκλιμάκωση και τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στα εμπόλεμα μέρη

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο πιστεύουν ότι ο πόλεμος ανάμεσά τους θα τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων, όχι με τα όπλα, όμως και τα δυο μέρη παραμένουν αμετακίνητα στις θέσεις τους και οι διαφορές ανάμεσά τους είναι χαώδεις, επισήμανε σήμερα ο Κινέζος ειδικός απεσταλμένος Λι Χούι.

Ο ειδικός απεσταλμένος για τις ευρασιατικές υποθέσεις σημείωσε πως τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία αντιμετώπισαν θετικά την πρόσφατη περιοδεία του στην Ευρώπη.

Ακόμη, εξέφρασε την ευχή να μπορέσει να διεξαχθεί διεθνής σύνοδος για την ειρήνη στην οποία θα συμμετάσχουν και οι δύο χώρες ισότιμα.

Ο Λι Χούι είπε επίσης πως το Πεκίνο έκανε προτάσεις με μοναδικό σκοπό να εξασφαλιστεί πως η ειρηνευτική σύνοδος, την οποία έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει η Ελβετία εντός του έτους, θα είναι επιτυχής.

Ο ειδικός απεσταλμένος διαβεβαίωσε πως η Κίνα θα αποδεχόταν «με ανοικτές αγκάλες» οποιαδήποτε πρόταση θα διευκόλυνε την αποκλιμάκωση και τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στα εμπόλεμα μέρη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος