Κίνα: Ομηροι της κακοκαιρίας οι ταξιδιώτες της σεληνιακής πρωτοχρονιάς – Χάος στους σταθμούς τρένων

Τρομακτικές χαρακτηρίζονται οι αεροφωτογραφίες που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , καθώς οι εγκλωβισμένοι σε έναν και μόνο σιδηροδρομικό σταθμό της Κίνας, στο Guangzhou ξεπερνούν τις 100.000. Με κάθε νέα καθυστέρηση  στα δρομολόγια, λόγω κακοκαιρίας , ο αριθμός των εγκλωβισμένων διογκώνεται, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Κίνα: Ομηροι της κακοκαιρίας οι ταξιδιώτες της σεληνιακής πρωτοχρονιάς – Χάος στους σταθμούς τρένων

Οι αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για να αποτραπεί ποδοπάτημα ή και ξέσπασμα οργής από το πλήθος που δεν χωρά πλέον εντός του σταθμού, με αποτέλεσμα να συνωστίζεται και στη μέση του δρόμου.

Τα προγραμματισμένα ταξίδια τις δύο εβδομάδες που προηγούνται και τις άλλες δύο που έπονται μεταξύ της κινεζικής Πρωτοχρονιάς (Σεληνιακό Ετος του Πιθήκου) στις 8 Φλεβάρη, υπολογίζονται σε 2,9 δισεκατομμύρια και συνιστούν την μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση πληθυσμού στον πλανήτη, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Φοιτητές και εργάτες που επιστρέφουν στα χωριά τους εγκαταλείποντας για τις γιορτές τις βιομηχανικές και αστικές ζώνες,  στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την απόγνωση τους καθώς το χιόνι στις ανατολικές και νότιες επαρχίες παρέλυσε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

“Περιμένουμε δέκα ώρες υπό βροχή και δριμύτατο ψύχος” , αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας στο Twitter, ενώ άλλος εγκλωβισμένος απαντά με χιούμορ  ότι “ποτέ δεν θα λείψει η λαοθάλασσα από την Κίνα”.

ΠΗΓΗ:Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος