Κίνα: Οι έρευνες διάσωσης τερματίστηκαν στο οκταώροφο κτίριο που κατάρρευσε-Στους 53 έχουν αυξηθεί τα θύματα

Ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης ακινήτου στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε στους 53 νεκρούς και η ανάσυρση πτωμάτων απο τα χαλάσματα συνεχίζεται ενώ οι έρευνες διάσωσης τερματίστηκαν με μόλις δέκα ανθρώπους να έχουν βρεθεί ζωντανοί απο τα συνεργεία.

Εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων συμμετείχαν τις τελευταίες ημέρες στην επιχείρηση εντοπισμού δεκάδων αγνοουμένων. Μέχρι πριν λίγες ώρες οι αρχές έκαναν λόγο για 26 νεκρούς.

Το οκταώροφο κτίριο, όπου στεγάζονταν ξενοδοχείο, διαμερίσματα και κινηματογράφος, κατέρρευσε την 29η Απριλίου στη συνοικία Ουανγκτσένγκ της πόλης Τσανγκσά, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουνάν (κεντρικά), από ακόμη απροσδιόριστη αιτία.

Ένδεκα άνθρωποι, ανάμεσα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και τα μέλη ομάδων επιθεωρητών της πολεοδομίας, συνελήφθησαν μετά την κατάρρευση του ακινήτου, σύμφωνα με τις αρχές στην Τσανγκσά.

Οι καταστροφές του είδους είναι συχνές στην Κίνα, όπου οι έλεγχοι σε ακίνητα φέρνουν στο φως σε πολλές περιπτώσεις παραβιάσεις των πολεοδομικών κανονισμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Xinhua

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος