Ισχυρή αμμοθύελλα έπληξε την κινεζική πρωτεύουσα τo Πεκίνου και άλλες περιοχές της βόρειας Κίνας, επηρεάζοντας περίπου 409 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Δασών, ανέφερε η εφημερίδα «Global Times».
Ο δείκτης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Πεκίνου αυξήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας πάνω από το ανώτατο όριο στο 1.300, μια κλίμακα στην οποία τα επίπεδα του 150 θεωρούνται ήδη ανθυγιεινά.
«Η αμμοθύελλα ξέσπασε στη Νότια Μογγολία και έπληξε άλλες βόρειες περιοχές μαζί με το Πεκίνο, συμπεριλαμβανομένης της Εσωτερικής Μογγολίας, της Χεϊλονγκιάνγκ και της Σιντζιάνγκ», ανέφερε το υπουργείο.
Η καταιγίδα έπληξε μια περιοχή 2,29 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Μέχρι στιγμής φέτος, το μετεωρολογικό κέντρο ανέφερε ότι η Βόρεια Κίνα έχει βιώσει τις περισσότερες αμμοθύελλες τα τελευταία 10 χρόνια.
Με εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις λεπτής σκόνης PM10, ο δείκτης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Πεκίνου ήταν ακόμα γύρω στο 900 το πρωί της Τρίτης, καθώς ένα σύννεφο σκόνης σκέπασε την πρωτεύουσα.
Πηγή: ATSH-DPA
Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος