Κίνα-Κορονοϊός: Εξέταση ολόκληρου του πληθυσμού μετά την επανεμφάνιση του ιού στη Γουχάν

Οι αρχές στη Γουχάν σχεδιάζουν να εξετάσουν ολόκληρο τον πληθυσμό της πόλης, μετά τον εντοπισμό νέων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού. Η Γουχάν έχει καταγράψει επτά κρούσματα που μεταδόθηκαν τοπικά. Πρόκειται για τις πρώτες τοπικές λοιμώξεις σε περισσότερο από ένα χρόνο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC.

Η πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων βρέθηκε στο προσκήνιο μετά την πρώτη ανίχνευση του κορονοϊού, εκεί το 2019.

Αυτή τη στιγμή στην Κίνα, περίπου 15 επαρχίες έχουν πληγεί από τον ιό, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση να εφαρμόσει μέτρα μαζικών διαγνώσεων και lockdown. Οι αρχές απέδωσαν την εξάπλωση του ιού στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα και την εγχώρια τουριστική περίοδο.

Η ανακοίνωση της Γουχάν ήρθε καθώς η Κίνα ανέφερε 90 νέα κρούσματα ιού, σήμερα, Τρίτη 3 Αυγούστου. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, τα 61 από αυτά μεταδόθηκαν τοπικά. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων τοπικής μετάδοσης μια μέρα πριν ήταν 55.

Η Κίνα είχε επιτύχει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο του ιού εντός των συνόρων της. Ωστόσο, αυτά τα νέα κρούσματα τα οποία εντοπίστηκαν για πρώτη φορά μεταξύ εργαζομένων σε ένα πολυσύχναστο αεροδρόμιο στο Ναντζίνγκ, προκάλεσε ανησυχία.

Οι αρχές πραγματοποίησαν τρεις φορές διαγνωστικά τεστ στους 9,2 εκατομμύρια κατοίκους της Ναντζίνγκ και επέβαλαν lockdown σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Αλλά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό Zhangjiajie στην επαρχία Χουνάν, όπου εμφανίστηκαν πολλά από τα τελευταία κρούσματα. Ταξιδιώτες από τη Ναντζίνγκ πιστεύεται ότι επισκέφθηκαν πρόσφατα την πόλη.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί σε ένα θέατρο στο Zhangjiajie και προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν περίπου 5.000 άτομα που παρακολούθησαν παραστάσεις και στη συνέχεια ταξίδεψαν πίσω στις πόλεις τους.

«Η Zhangjiajie έχει γίνει πλέον το νέο σημείο μηδέν για την εξάπλωση της επιδημίας στην Κίνα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ζονγκ Νανσάν, κορυφαίος ειδικός της Κίνας σε θέματα αναπνευστικών ασθενειών.

Η νέα επιδημία έφτασε και στο Πεκίνο, με την πόλη να αναφέρει αρκετά κρούσματα.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος