Κίνα: Η Sinopharm ανακοίνωσε 79% αποτελεσματικότητα στο εμβόλιο της κατά του κορονοϊού

Χαμηλότερη αποτελεσματικότητα, 79%, έχει το κινεζικό εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας SinoPharm από ό,τι εκείνα των ανταγωνιστριών της, των αμερικανικών εταιρειών Pfizer και Moderna. Πρόκειται για την  πρώτη κινεζική φαρμακευτική εταιρεία που δημοσιοποίησε εκτίμηση για την αποτελεσματικότητα του υποψηφίου εμβολίου της, την ώρα που εκατομμύρια κινέζοι εμβολιάζονται με σκευάσματα που δεν έχουν λάβει έγκριση από εποπτικούς φορείς. 

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, η SinoPharm ανέφερε ότι το προϊόν της έχει αποτελεσματικότητα 79,43%, ενώ εκείνο των Pfizer/BioNTech φέρεται να έχει αποτελεσματικότητα 95% και το προϊόν της Moderna 94,1%.

Η βρετανική AstraZeneca, που αναπτύσσει εμβόλιο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μιλά από την πλευρά της για αποτελεσματικότητα 70%, που μπορεί να φθάσει ως ακόμη και το 100% μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Η Κίνα, όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός πριν από έναν χρόνο, διέθεσε μεγάλα μέσα και πόρους για να αναπτυχθούν εμβόλια τα οποία οι αρχές έχουν υποσχεθεί  ότι θα χειριστούν ως «παγκόσμιο κοινό αγαθό».

Η χώρα, που έχει ουσιαστικά θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση της πανδημίας έκανε κλινικές δοκιμές υποψηφίων εμβολίων στο εξωτερικό και Πέντε κινεζικά εμβόλια βρίσκονται στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Η SinoPharm δεν διευκρίνισε αν η δοκιμή του πρώτου της εμβολίου αποπερατώθηκε, ούτε αν ή πόσες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό καταγράφηκαν στη φάση 3 της δοκιμής του.

Γνωστοποίησε πάντως πως υπέβαλε αίτηση για την έγκριση του εμβολίου στις κινεζικές αρχές.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος