Κίνα: Εταιρίες παρέχουν σε ρωσικές οντότητες από στρατιωτικό οπλισμό μέχρι και εξαρτήματα drone

Κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης μιας συνδεδεμένης με την κυβέρνηση του Πεκίνου, έστειλαν 1.000 τυφέκια και άλλο εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων drone και αλεξίσφαιρων γιλέκων, σε ρωσικές οντότητες.

Κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης μιας συνδεδεμένης με την κυβέρνηση του Πεκίνου, έστειλαν 1.000 τυφέκια και άλλο εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων drone και αλεξίσφαιρων γιλέκων, σε ρωσικές οντότητες, ανέφερε σήμερα Παρασκευή η αμερικανική έκδοση του Politico. EFE.

Η δημοσίευση ανέφερε ότι οι αποστολές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε η Import Genius, μια τελωνειακή εταιρεία συγκέντρωσης δεδομένων στην οποία είχε πρόσβαση.

Η China North Industries Group Corporation Limited, ένας από τους μεγαλύτερους κρατικούς αμυντικούς εργολάβους της χώρας, παρέδωσε τα τουφέκια εφόδου τον Ιούνιο του 2022 στη ρωσική εταιρεία Tekhkrim, η οποία συναλλάσσεται με το ρωσικό κράτος και τον στρατό, πρόσθεσε το Politico.

Τα τουφέκια CQ-A, σχεδιασμένα σύμφωνα με το μοντέλο M16 χαρακτηρίζονται ως “πολιτικά κυνηγετικά τουφέκια” στα τελωνειακά δεδομένα, χρησιμοποιούνται από τη   Λαϊκή  Ένοπλη Αστυνομία (δυνάμεις κατά των ταραχών) στην Κίνα και από ένοπλες δυνάμεις από τις Φιλιππίνες έως το Νότιο Σουδάν και την Παραγουάη σύμφωνα με την ίδια πηγή .

Οι ρωσικές οντότητες έλαβαν επίσης 12 αποστολές εξαρτημάτων drone από κινεζικές εταιρείες και περισσότερους από 12 τόνους κινεζικών αλεξίσφαιρων γιλέκων, τα οποία πέρασαν από την Τουρκία στα τέλη του 2022, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Αν και τα τελωνειακά στοιχεία δεν δείχνουν ότι το Πεκίνο πουλά μεγάλο αριθμό όπλων στη Μόσχα, η Κίνα προμηθεύει σε ρωσικές εταιρείες εξοπλισμό «διπλής χρήσης» και εμπορικά αντικείμενα που θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, γράφει το Politico.

Η Da-Jiang Innovations Science & Technology Co., γνωστή και ως DJI, έστειλε ανταλλακτικά για drone, όπως μπαταρίες και κάμερες μέσω των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε έναν μικρό Ρώσο διανομέα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με την αμερικανική δημοσίευση.

Η DJI είναι μια κινεζική εταιρεία που τέθηκε υπό την επιτήρηση των ΗΠΑ μετά την επιβολή κυρώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών το 2021 για προμήθεια στο κινεζικό κράτος με drones για τον έλεγχο της μειονότητας των Ουιγούρων στη δυτική περιοχή Xinjiang της χώρας.

Εκτός από τα drones, η Ρωσία εξαρτιόταν για μήνες από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, για εξοπλισμό πλοήγησης, δορυφορικές εικόνες, εξαρτήματα οχημάτων και άλλες πρώτες ύλες για να υποστηρίξει τον πόλεμο που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο κατά της Ουκρανίας ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αν και οι δυτικές κυρώσεις εμπόδισαν τη Μόσχα από το να εισάγει πολλά αγαθά – από μικροτσίπ μέχρι δακρυγόνα – η Ρωσία μπορεί να αγοράζει προϊόντα από “φιλικές” χώρες που δεν συμμορφώνονται με τους νέους δυτικούς κανόνες, όπως η Κίνα ή τα κράτη του Κόλπου, για να στηρίξει τον πόλεμο της Ρωσίας, εξήγησε το Politico.

Πηγή : Agerpres.ro

Μετάφραση Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος