Κίνα: Χαλάρωση των περιορισμών Covid-19, για τις διεθνείς αφίξεις

Array

Χαλάρωση μέτρων κατά της Covid-19 που αφορούν τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό ανακοίνωσε η Κίνα. Μειώνεται η καραντίνα κατά την άφιξη σε οκτώ απο δέκα ημέρες. 

Κυβερνητική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του ιστότοπου της δημόσιας τηλεόρασης CCTV, ανήγγειλε επίσης τη λήξη της ισχύος ενός κανονισμού που προέβλεπε ότι οι διεθνείς πτήσεις προς την Κίνα ματαιώνονται για μία ή δύο εβδομάδες σε περίπτωση που ανακαλύπτεται, κατά την άφιξη, υπερβολικά υψηλός αριθμός μολυσμένων επιβατών στο αεροπλάνο.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ανακούφιση για πολυάριθμούς ταξιδιώτες, οι οποίοι είχαν μέχρι τώρα το φόβο ότι οι πτήσεις τους θα μπορούσαν να ματαιωθούν την τελευταία στιγμή.

Επίσης μια καλή είδηση για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Ανεξαρτήτως  υπηκοότητας θα πρέπει να επιδεικνύουν το αποτέλεσμα μόνο ενός τεστ PCR, το οποίο πρέπει να έχει γίνει μέσα σε 48 ώρες πριν από την επιβίβαση για την Κίνα, αντί για δύο που απαιτούνταν μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος