Κίνα – Απαγωγή 4χρονου: Από μνήμης χάρτης οδήγησε σε επανένωση μητέρα και γιο

Ο Li Jingwei ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν τον απήγαγαν και τον πούλησαν σε κύκλωμα εμπορίας παιδιών. Μεγάλωσε σε απόσταση 1800 χιλιομέτρων μακριά, αλλά κράτησε στη μνήμη του την ελπίδα και τις μνήμες από τη γενέτειρά του, τις οποίες μετέφερε σε σκίτσο ζητώντας βοήθεια από το διαδίκτυο.

Βρήκε τη μητέρα του την Πρωτοχρονιά. Στο συγκινητικό βίντεο της επανένωσης, ο Li Jingwei  αφαίρεσε προσεκτικά τη μάσκα κατά του κορονοϊού, για να εξετάσει το πρόσωπο της μητέρας του πριν ξεσπάσει σε κλάματα και την αγκαλιάσει.

Τον Δεκέμβριο οι χρήστες του κινέζικου TikTok, του Douyin, είδαν με συγκίνηση το σκίτσο του, έναν χάρτη με αγροκτήματα, σχολείο, λίμνη κι ένα δάσος από μπαμπού που ταυτοποιήθηκαν ως το ορεινό χωριό Zhaotong, της επαρχίας Γιουνάν.

Εκεί όπου ταίριαζε η ιστορία  μιας γυναίκας που αναζητούσε τον εξαφανισμένο της γιο.

Σύμφωνα με το BBC News , ο Li Jingwei τελικά επέστρεψε στο σπίτι του το Σάββατο, 1 Ιανουαρίου33 χρόνια μετά. Προηγουμένως έλαβε κλήση από τη γυναίκα που αναζητούσε η οποία του περιέγραψε με ακρίβεια την ουλή στο πηγούνι του όταν έπεσε από σκάλα, κάνοντας τα πρώτα του βήματα.

«Αυτός είναι ένας χάρτης της περιοχής του σπιτιού μου που έχω σχεδιάσει από μνήμης», είπε, παρουσιάζοντας το σκίτσο που έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Κίνα – Απαγωγή 4χρονου: Από μνήμης χάρτης οδήγησε σε επανένωση μητέρα και γιο

«Είμαι ένα παιδί που ψάχνει το σπίτι του, από το οποίο με πήρε ένας φαλακρός γείτονας το 1989, όταν ήμουν περίπου τεσσάρων ετών», είπε στην διαδικτυακή έκκληση.

Ο 35χρονος Λι, ο οποίος έχει τη σύζυγό του και τα παιδιά του στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, είπε ότι βρήκε κουράγιο να ξεκινήσει την αναζήτηση της μητέρας του εμπνευσμένος από το αίσιο τέλος των διάσημων υποθέσεων απαγωγής και εμπορίας Guo Gantang και  Sun Haiyang που κατέληξαν σε επανένωση το 2021.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Guo Gangtang επανενώθηκε με τον γιο του 24 χρόνια μετά την απαγωγή του στην επαρχία Shandong.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος