Κίεβο: Η ΕΡΤ στα συντρίμμια νέας πολυκατοικίας που χτυπήθηκε – Τρεις νέες εκρήξεις τα ξημερώματα (video)

Εικόνες καταστροφής από την δεύτερη πολυκατοικία που χτυπήθηκε στην περιοχή Ποντίλ του Κιέβου, μετέφερε η απεσταλμένη της ΕΡΤ ουκρανική πρωτεύουσα, Ευτυχία Πενταράκη.

Όπως είπε έχουν γίνει τρεις επιθέσεις στο Κίεβο, εκ των οποίων η νέα στο συγκεκριμένο σημείο με την πολυκατοικία δέκα ορόφων, η οποία περί τα 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Οι ζημιές που καταγράφονται σε όλα τα διαμερίσματα είναι τεράστιες, ενώ και τα τζάμια των γύρω κτιρίων έχουν σπάσει. Οι κάτοικοι προσπαθούν να συμμαζέψουν ότι μπορούν από τα διαλυμένα σπίτια τους, προσπαθώντας να διαφυλάξουν ότι έχει απομείνει και τους χρειάζεται.

Όπως είπε ακόμα η απεσταλμένη της ΕΡΤ, στο κέντρο πόλης χτυπήθηκαν και τα γραφεία μιας εταιρείας η οποία κατασκευάζει στρατιωτικό υλικό, όπως και ο παρακείμενος σταθμός του μετρό.

«Είναι σε εξέλιξη αεροπορικές επιθέσεις στο Κίεβο, ακούγονται δυνατές εκρήξεις και ηχούν σειρήνες. Σε άλλη περιοχή έχουν χτυπηθεί δύο ακόμα πολυκατοικίες 9 και 16 ορόφων αντίστοιχα, με απολογισμό δύο νεκρούς. Από εκεί απεγκλωβίστηκαν 27 άτομα μέσα από τα διαμερίσματά τους. Πολλοί ωστόσο έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και είτε έχουν απομακρυνθεί από το Κίεβο είτε βρίσκονται σε καταφύγια», πρόσθεσε.

Αποστολή – Κίεβο: Ευτυχία Πενταράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος