Κίεβο: Δεν θα ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι – Μαριούπολη: «Επειγόντως» απομάκρυνση 100.000 αμάχων

Η Ουκρανία δεν προσπαθεί σήμερα να δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απομάκρυνση αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί στις συγκρούσεις λόγω των κινδύνων που υπάρχουν, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, την ώρα που μετά τον πρόεδρο Ζελένσκι ο δήμαρχος της Μαριούπολης απηύθυνε νέα έκκληση άμεαης απομάκρυνσης εκταοντάδων χιλιάδων εγκλωβισμένων.

«Λόγω του κινδύνου στις διαδρομές σήμερα, 22 Απριλίου, δεν θα λειτουργήσουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι», έγραψε η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της στο Facebook. «Σε όλους αυτούς που περιμένουν να απομακρυνθούν: κάντε υπομονή, παρακαλώ κάντε κουράγιο!».

«Πλήρη εκκένωση» ζητά ο δήμαρχος της Μαριούπολης: «Χρειαζόμαστε μόνο ένα πράγμα –την πλήρη απομάκρυνση του πληθυσμού. Περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν στη Μαριούπολη», δήλωσε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο στην κρατική τηλεόραση, ενώ ανάλογο ήταν και το μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για 120.000 εγκλωβισμένους.

«Όλα τα κτίρια στις εγκαταστάσεις χαλυβουργίας του Azovstal έχουν καταστραφεί. Ρίχνουν βαριές βόμβες, ακόμη και από πλοία, βόμβες που καταστρέφουν υπόγειες αποθήκες και προκαλούν τεράστιες καταστροφές. Έχουμε τραυματίες και νεκρούς μέσα στις αποθήκες. Κάποιοι άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα κτίρια που κατέρρευσαν», είπε στο BBC από το τελευταίο τμήμα της Μαριούπολης που δεν βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο ο Svyatoslav Palamar, μέλος του Τάγματος Αζόφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος