Κένυα: Διεθνής συνάντηση για την απαγόρευση των πλαστικών υπό την αιγίδα του UNEP

Εκπρόσωποι από 175 χώρες θα συναντηθούν στην Κένυα από σήμερα 13/11 έως τις 19 Νοεμβρίου για να διαπραγματευτούν τα πρώτα συγκεκριμένα μέτρα μιας παγκόσμιας συνθήκης, που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο, η οποία υπογραμμίζει τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να λυθεί το πρόβλημα των πλαστικών.

Πολλές χώρες και περιβαλλοντικές ΜΚΟ ζητούν την απαγόρευση των πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης και τη θέσπιση αυστηρότερων κανόνων, καθώς και άλλα φιλόδοξα μέτρα, αναφέρει η Rai News.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ναϊρόμπι στα διεθνή κεντρικά γραφεία του UNEP (Περιβαλλοντικό Προγραμμα των Ηνωμένων Εθνών) και είναι η τρίτη από τις πέντε συνεδριάσεις μιας ταχείας διαδικασίας με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων το επόμενο έτος, ώστε η συνθήκη να μπορεί να εγκριθεί έως τα μέσα του 2025.

Σύμφωνα με το UNEP, το πλαστικό συμβάλλει επίσης στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αντιπροσωπεύοντας το 2019, το 3,4% των παγκόσμιων εκπομπών. «Θα είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης μάχης», εξήγησε ο Eirik Lindebjerg από το WWF, ο οποίος θα είναι μεταξύ των χιλιάδων συμμετεχόντων στις διαπραγματεύσεις.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες περιβαλλοντικοί ακτιβιστές πραγματοποίησαν πορεία στο Ναϊρόμπι το Σάββατο απαιτώντας δραστική μείωση της παραγωγής και λύσεις για τη σπατάλη.

Πηγή: Euractiv.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος