Καθυστέρηση στην αποχώρηση από το Αφγανιστάν θα ζητήσει ο Μπόρις Τζόνσον από τον Τζο Μπάιντεν

Ο Μπόρις Τζόνσον θα ζητήσει την Τρίτη προσωπικά από τον Τζο Μπάιντεν καθυστέρηση στην αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Ανταπόκριση/Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ ενώπιον των άλλων ηγετών σε μια έκτακτη συνάντηση της G7, αφού οι προσπάθειες τόσο του υπουργού Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ όσο και του υπουργού Άμυνας Μπεν Γουάλας να ζητήσουν το ίδιο από τους Αμερικανούς ομολόγους τους έπεσαν στο κενό, όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα.

Η ημερομηνία ολοκληρωτικής αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν είναι η 31η Αυγούστου, ωστόσο ο κ. Γουάλας επισήμανε ότι οι ΗΠΑ “θα έχουν την πλήρη υποστήριξή μας” εάν παραμείνουν περισσότερο. 

Ο υφυπουργός Άμυνας Τζέιμς Χιάπει προειδοποίησε ότι, οποιαδήποτε καθυστέρηση θα πρέπει να συμφωνηθεί με τους Ταλιμπάν που ελέγχουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο. Η μόνη τρέχουσα επαφή με τους Ταλιμπάν είναι μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος.

Εν τω μεταξύ, ο Τόνι Μπλερ σε μια απροσδόκητη επίθεση μίλησε κατά της “ανήθικης” αποχώρησης του Τζο Μπάιντεν από το Αφγανιστάν.

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, είπε ότι η “βαθιά πολιτικοποίηση” της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ “ατρόφησε εμφανώς” την αμερικανική επιρροή. Ο κ. Μπλερ ισχυρίστηκε ότι η κατάρρευση της αποχώρησης ενέχει τον κίνδυνο υποβιβασμού της Βρετανίας στην “δεύτερη κλάση” των παγκόσμιων δυνάμεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος