Καθολική καταδίκη για τα επεισόδια στο Bristol με κεντρικό σύνθημα «Σκοτώστε το νομοσχέδιο» 

Οι βίαιες συγκρούσεις το βράδι της Κυριακής κατά την διάρκεια της διαδήλωσης με κεντρικό σύνθημα “Σκοτώστε το νομοσχέδιο”  στο Μπρίστολ καταδικάστηκαν ως «επαίσχυντες» και «εντελώς απαράδεκτες» από όλο το πολιτικό φάσμα.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 2 σοβαρά με σπασμένα οστά. Η αστυνομία προέβη σε 7 συλλήψεις ωστόσο υλικό από τις κάμερες ερευνάται και θα γίνουν περαιτέρω συλλήψεις εάν χρειαστεί, είπε ο δήμαρχος του Μπρίστολ Μάρβιν Ρις. Η αστυνομία είχε προειδοποιήσει τους οργανωτές της διαδήλωσης εναντίον του νέου νομοσχεδίου για την αστυνόμευση να μην προχωρήσουν σύμφωνα με τους κανόνες για την πανδημία.

Παρά τις ειδοποιήσεις όμως περίπου 3.000 άτομα συγκεντρώθηκαν περίπου στις 5.30 το απόγευμα όταν ξεκίνησε η διαμαρτυρία. Αφού οι περισσότεροι είχαν φύγει, 400-500 που απέμειναν, άρχισαν να  κινούνται βίαια, έριξαν πυροτεχνήματα, έσπασαν τζάμια, έβαλαν φωτιά σε δύο αστυνομικά οχήματα, και κατέστρεψαν περιουσίες, ενώ γέμισαν με γκράφιτι αστυνομικό τμήμα.

Μέρος των διαδηλωτών ρίχνουν το φταίξιμο στην αστυνομία καθώς δεν τους επετράπη να οργανώσουν σωστά την διαμαρτυρία με αποτέλεσμα να παρεισφρήσουν εγκληματικά στοιχεία που θέλουν μόνο να καταστρέψουν, όπως είπαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος