Κατέρρευσε το τμήμα αυτοκινητόδρομου I-95 στη Φιλαδέλφεια της ΗΠΑ καθώς άρχισαν οι εργασίες κατεδάφισης

Οι αξιωματούχοι εργάζονται για την ταυτοποίηση των σορών που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του αυτοκινητόδρομου I-95, όπου τα συνεργεία έχουν ξεκινήσει νυχθημερόν προσπάθειες για την κατεδάφιση του καταρρέοντος τμήματος της αρτηρίας της ανατολικής ακτής, η ανοικοδόμηση του οποίου θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες.

Η αερογέφυρα του αυτοκινητόδρομου κατέρρευσε γύρω στις 6:20 π.μ. της Κυριακής, αφού ένα βυτιοφόρο που μετέφερε 8.500 γαλόνια βενζίνης προσέκρουσε και εξερράγη στις φλόγες κάτω από αυτήν, δήλωσαν αξιωματούχοι. Το φορτηγό είχε πάρει μια έξοδο, έπεσε στο πλάι προσπαθώντας να περάσει μια στροφή, προσέκρουσε σε έναν τοίχο και άναψε φωτιά, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών της Πενσυλβάνια Μάικ Κάρολ. Ο οδηγός του φορτηγού δεν έχει αναγνωριστεί και οι αρχές δεν έχουν πει αν ο οδηγός επέζησε.

Ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπάτιγκιγκ θα επισκεφθεί τον τόπο της κατάρρευσης την Τρίτη.

Η πυρκαγιά προκάλεσε την πτώση ενός τμήματος του αυτοκινητόδρομου στο βόρειο ρεύμα πάνω στο φορτηγό, δήλωσαν οι αρχές. Οι νότιες λωρίδες κυκλοφορίας είχαν επίσης εκτεθεί, δήλωσαν οι αρχές, και πρέπει να επισκευαστούν. Η κύρια παράκαμψη είναι περίπου 23 μίλια χρησιμοποιώντας κρατικούς ή διαπολιτειακούς δρόμους, δήλωσαν οι τοπικοί αξιωματούχοι μεταφορών.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει την έρευνά του και το βυτιοφόρο θα είναι ένα αρχικό σημείο εστίασης.

Το πτώμα που ανασύρθηκε τη Δευτέρα παραδόθηκε στο γραφείο του ιατροδικαστή.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το φορτηγό έχει έρθει σε επαφή με τους αξιωματούχους και συμμορφώνεται με την πολιτειακή αστυνομία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Η πολιτειακή αστυνομία δεν θέλησε να κατονομάσει την εταιρεία.

Τα κατακρεουργημένα και απανθρακωμένα συντρίμμια του φορτηγού απομακρύνθηκαν τη Δευτέρα, καθώς συνεργεία με βαρύ εξοπλισμό εργάζονταν στα συντρίμμια της κατάρρευσης. Η κατεδάφιση αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις με πέντε ημέρες, σύμφωνα με τον Κάρολ.

Όμως θα μπορούσαν να χρειαστούν μήνες για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου τμήματος του αυτοκινητόδρομου – ενός σημαντικού αυτοκινητόδρομου της ανατολικής ακτής που συνήθως μεταφέρει καθημερινά περίπου 160.000 οχήματα μέσω της Φιλαδέλφειας.

Ο Μπάτιγκιγκ δήλωσε ότι η υπηρεσία του είναι έτοιμη να βοηθήσει τους τοπικούς αξιωματούχους να αντιμετωπίσουν γρήγορα την εκτεταμένη αναστάτωση που προκάλεσε η κατάρρευση. «Για να είμαι σαφής, το γρήγορα δεν θα γίνει εν μία νυκτί», δήλωσε ο Μπάτιγκιγκιγκ στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Αμερικανικό Συμβούλιο Μηχανικών Εταιρειών. «Μιλάμε για σημαντικές κατασκευαστικές εργασίες».

Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Τζος Σαπίρο εξέδωσε τη Δευτέρα δήλωση περί καταστροφής, λέγοντας ότι θα επιτρέψει στην πολιτεία να αξιοποιήσει ομοσπονδιακά κονδύλια και να μειώσει τη γραφειοκρατία για να επιταχύνει τις επισκευές. Η διακήρυξη καθιστά άμεσα διαθέσιμα 7 εκατομμύρια δολάρια σε κρατικά κονδύλια για την ανοικοδόμηση αν και το συνολικό κόστος του έργου-μαμούθ παραμένει ασαφές.

Ο Σαπίρο μίλησε επίσης με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα, «ο οποίος επιβεβαίωσε τη δέσμευση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να παράσχει οποιουσδήποτε πόρους απαιτούνται για την ασφαλή και αποτελεσματική επισκευή του I-95», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη.

Το υπουργείο Μεταφορών της πολιτείας δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες ανακατασκευής θα ανακοινωθεί αφού οι μηχανικοί ολοκληρώσουν τον έλεγχο.

«Τα συνεργεία θα εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διασφαλίσουν ότι η κατεδάφιση και η ανοικοδόμηση θα γίνουν γρήγορα και αποτελεσματικά και ότι ο δρόμος θα ανοίξει ξανά το συντομότερο δυνατό», δήλωσε το Υπουργείο Μεταφορών της Πενσυλβάνια.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) ερευνά την πυρκαγιά σε φορτηγό και γέφυρα

Καθώς τα μηχανήματα ρυμουλκούσαν κομμάτια του κατεστραμμένου αυτοκινητόδρομου, μια ομάδα ομοσπονδιακών ερευνητών άρχισε να εξετάζει την πυρκαγιά του βυτιοφόρου και πώς οδήγησε στην κατάρρευση του αυτοκινητόδρομου, δήλωσε τη Δευτέρα στο CNN η πρόεδρος του NTSB Τζένιφερ Χόμεντι.

Το βυτιοφόρο μετέφερε βενζίνη για παράδοση σε τοπικό πρατήριο Wawa.

«Πρέπει να μπούμε μέσα και να δούμε τι συνέβη με το βυτιοφόρο», δήλωσε ο Χόμεντι. “Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές».

Οι ερευνητές ίσως χρειαστεί επίσης να εξετάσουν τη δομική σύνθεση της γέφυρας, δήλωσε ο Χόμεντι.

Η πολιτειακή αστυνομία της Πενσυλβάνια δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αξιωματούχοι δεν θα ξεκινήσουν ποινική έρευνα για την κατάρρευση.

Λίγο πριν από την κατάρρευση, ο Μαρκ Φουσέτι οδηγούσε νότια στον I-95 στη Φιλαδέλφεια και άρχισε να τραβάει βίντεο όταν είδε σύννεφα μαύρου καπνού.

Οι κάτοικοι προειδοποιήθηκαν να αναμένουν καθυστερήσεις καθώς οι επιπτώσεις αυξάνονται
Ο οδικός άξονας που κατέρρευσε είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους διαπολιτειακούς δρόμους της πόλης – ένας κρίσιμος οδικός άξονας της ανατολικής ακτής που, σύμφωνα με αξιωματούχους, στηρίζει την οικονομία της Πενσυλβάνια.

Η αποκατάσταση του αυτοκινητόδρομου πιθανότατα θα διαρκέσει μήνες, δήλωσε ο Σαπίρο, προσθέτοντας ότι το γραφείο του εξετάζει «εναλλακτικές λύσεις για τη σύνδεση του δρόμου πέρα από τις παρακάμψεις».

Οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να επεκταθούν σε ολόκληρη την πολιτεία και την ευρύτερη βορειοανατολική περιοχή. Ο Buttigieg δήλωσε ότι το περιστατικό “προκαλεί αυτό που ξέρουμε ότι θα είναι εκτεταμένη αναστάτωση για τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών μέσω αυτής της περιοχής”.

Το χαρακτήρισε “μια σκληρή υπενθύμιση της σημασίας των υποδομών μας”, ενώ βρισκόταν στη συγκέντρωση του Αμερικανικού Συμβουλίου Μηχανικών Εταιρειών τη Δευτέρα.

Οι κάτοικοι προειδοποιήθηκαν να αναμένουν καθυστερήσεις στην αποκομιδή σκουπιδιών και στα δρομολόγια των λεωφορείων στην περιοχή. Όλες οι λωρίδες του I-95 είναι κλειστές μεταξύ των εξόδων Γουντχέβεν και Αραμίνγκο, ανακοίνωσε η πόλη της Φιλαδέλφειας.

Το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να βρουν νέες διαδρομές για να πάνε στη δουλειά τους, με τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία να εκτείνονται πέρα από τον I-95.

«Δεν συνειδητοποιείτε πόσο πολύ αυτό παραλύει την πόλη», δήλωσε η κάτοικος Ρουθ Άκερ στον συνεργάτη του CNN.

«Υποτίθεται ότι θα πήγαινα στη δουλειά μου. Σταμάτησα στο κατάστημα Wawa – έκανα λάθος – 45 λεπτά παράκαμψης μόνο για να πάω στο Wawa», δήλωσε ο εργαζόμενος Ντάνι Ροντρίγκεζ.

Αξιωματούχοι από το Νιου Τζέρσεϊ, το Ντέλαγουερ και το Μέριλαντ βοήθησαν στη διαχείριση της κυκλοφορίας στον I-95 μετά την κατάρρευση, δήλωσε τη Δευτέρα ο Κάρολ.

Η Αρχή Μεταφορών της Νοτιοανατολικής Πενσυλβάνια δήλωσε ότι πρόσθεσε επιπλέον χωρητικότητα και υπηρεσίες σε άλλες διαδρομές μεταφοράς και αξιολογεί όλες τις επιλογές για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες καθώς εργάζονται γύρω από την κατάρρευση του αυτοκινητόδρομου.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος