Κατελήφθη το Τσερνόμπιλ από τους Ρώσους

ανταπόκριση: Ανδριάνα Μαγγανιά

H απαγορευμένη ζώνη του Τσέρνομπιλ στα 100 χιλιόμετρα από το Κίεβο βρίσκεται στα χέρια του Ρώσικού στρατού, όπως και το αεροδρόμιο Αντόνοφ 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου, το οποίο τελικά κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις ύστερα από σφοδρές μάχες.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν εκεί πέντε ελικόπτερα. Ο ρωσικός στρατός φαίνεται λοιπόν ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του Κιέβου. Σε περίπου μία ώρα θα αρχίσει και τυπικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας, όμως ουσιαστικά αυτή την στιγμή δεν κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους του Κιέβου.

Η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών δημοσίευσε χάρτη με τα καταφύγια που υπάρχουν σε ολόκληρη την χώρα και ο δήμαρχος του Κιέβου ζητάει από τους πολίτες που δεν έχουν καταφύγιο ή υπόγειο στα κτίρια που διαμένουν να πάνε σε σταθμούς του μετρό που άνοιξαν για αυτό ακριβώς το λόγο.

Εμείς ενώ εκκενώσαμε το ξενοδοχείο Ukraine στην πλατεία της ανεξαρτησίας για να μεταβούμε στην ελληνική πρεσβεία 4 χιλιόμετρα πιο μακριά, είδαμε οχήματα του στρατού και οδοφράγματα έξω από τα κυβερνητικά κτίρια. Υπάρχει φήμη εδώ και μερικές ώρες ότι Ρώσοι κομάντος που θα φτάσουν με ελικόπτερα στις ταράτσες των κτηρίων της ουκρανικής κυβέρνησης θα προσπαθήσουν να τα καταλάβουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος