Κατασχέθηκαν 27 αντικείμενα, αξίας άνω των 11 εκατ. δολ. από το Met της Νέας Υόρκης – Ανάμεσά τους και ελληνικά έργα τέχνης

Αρχαιότητες κατασχέθηκαν πρόσφατα από το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, από τον Εισαγγελέα του Μανχάταν ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας επιστροφής των αντικειμένων στις χώρες προέλευσής τους, σύμφωνα με το «Artnews».

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν έχει λάβει μέχρι στιγμής έξι εντάλματα για κατάσχεση αντικειμένων από το Met φέτος. Στα μέσα Ιουλίου, μαζί με ομοσπονδιακούς πράκτορες, οι αρχές της Νέας Υόρκης κατέσχεσαν 27 φερόμενα ως λεηλατημένα αντικείμενα, αξίας άνω των 11 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονται από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Ανάμεσα στα πιο πολύτιμα αντικείμενα που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας ήταν μια μαρμάρινη κεφαλή της θεάς Αθηνάς που χρονολογείται γύρω στο 200 π.Χ. Δύο αγάλματα που απεικονίζουν τους μυθικούς Έλληνες αδερφούς Κάστορα και Πόλοξ, που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατασχέθηκαν επίσης, σύμφωνα με δημόσια έγγραφα που έλαβε το Διεθνές Κέντρο Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ). Είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση αντικειμένων στο Met μέχρι σήμερα.

Πηγή: Artnews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος