Η καθυστέρηση της Χαμάς να απαντήσει στην αμερικανική πρόταση κατάπαυσης του πυρός, είχε παράπλευρες συνέπειες. Σύμφωνα με το CNN που επικαλέστηκε Αμερικανό αξιωματούχο «το Κατάρ απείλησε στην πραγματικότητα τους ηγέτες της Χαμάς με απέλαση από το έδαφός του εάν η οργάνωση απορρίψει τη συμφωνία εκεχειρίας».
Πρόσθεσε ότι «η Ουάσιγκτον προέτρεψε το Κατάρ να ανακοινώσει ότι θα εκδιώξει τους ηγέτες της Χαμάς εάν δεν γίνει αποδεκτή η συμφωνία».
Από την πλευρά του, το ισραηλινό κανάλι 12 είπε ότι αξιωματούχοι του Κατάρ επέκριναν τη Χαμάς σχετικά με τη συμφωνία εκεχειρίας και εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη συμπεριφορά του κινήματος.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι οι Κατάρ είναι κοντά στην επιβολή κυρώσεων στη Χαμάς και ασκείται έντονη πίεση στην ηγεσία της να αποδεχθεί την αμερικανική πρόταση για ηρεμία, ακόμη και στην πρώτη της φάση τουλάχιστον.
Πηγή: Sky News Arabia
Μετάφραση: Ουαλ;iντ Ελίας
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος