Κατακραυγή κατά του Ισραήλ για το χτύπημα στην ανθρωπιστική αποστολή – Νετανιάχου: Συμβαίνουν αυτά στον πόλεμο

Σύνοψη
  • Για στοχευμένο βομβαρδισμό αυτοκινητοπομπής, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά μέλη της, κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό, η World Central Kitchen.

Διεθνής κατακραυγή κατά του Ισραήλ για τη φονική επίθεση σε κομβόι βοήθειας στη Γάζα, που προκάλεσε τον θάνατο επτά μελών της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen. «Αυτά συμβαίνουν στον πόλεμο», είναι η κυνική απάντηση του Νετανιάχου

Για στοχευμένο βομβαρδισμό αυτοκινητοπομπής, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά μέλη της, κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό, η World Central Kitchen. Το κομβόι με τα τρία οχήματα της μη κυβερνητικής οργάνωσης μόλις είχε αναχωρήσει από αποθήκη στο Ντέιρ Αλ Μπάλαχ, όπου είχε εκφορτώσει 100 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αυτά τα δύο αυτοκίνητα διένειμαν τρόφιμα σε εκτοπισμένους στη Γάζα. Ξαφνικά είδαμε τους Εβραίους να πλήττουν τους ξένους μέσα στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την οργάνωση, τα οχήματα έφεραν το λογότυπό της και βρίσκονταν σε περιοχή όπου είχε συμφωνηθεί ότι δεν διεξάγονταν μάχες.

Μεταξύ των των νεκρών είναι εργαζόμενοι από την Πολωνία, τη Βρετανία, την Αυστραλία κι ένας Αμερικανο-καναδός. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τον θάνατο της Ζόμι Φράνκομ. Μόλις πριν από μία εβδομάδα η 44χρονη Αυστραλή βιντεοσκοπούσε την ετοιμασία γευμάτων στο Ντέιρ Αλ Μπάλαχ.

Κατακραυγή κατά του Ισραήλ για το χτύπημα στην ανθρωπιστική αποστολή – Νετανιάχου: Συμβαίνουν αυτά στον πόλεμο

Μετά τη διεθνή κατακραυγή για το χτύπημα της αυτοκινητοπομπής, ο ισραηλινός στρατός προανήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας με τη συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, εκφράζοντας τη λύπη του για τα θύματα.

Την αναστολή της δραστηριότητας της στη Γάζα ανακοίνωσε η World Central Kitchen. Το παράδειγμά της ακολούθησε και δεύτερη αμερικανική ανθρωπιστική οργάνωση.

Η οργάνωση, που συμμετείχε στην αποστολή βοήθειας δια θαλάσσης μέσω Κύπρου, ιδρύθηκε το 2010 μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή από τον βραβευμένος με αστέρια Michelin, σεφ Χοσέ Αντρές.

Την ίδια ώρα, εικόνες από το ισοπεδωμένο Αλ Σίφα μετά τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κάνοντας λόγο για ξερίζωμα της καρδιάς του υγειονομικού συστήματος στον παλαιστινιακό θύλακα.

Αποφασισμένος να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος έως τον Ιούλιο δηλώνει ο Ισπανός πρωθυπουργός, απευθύνοντας έκκληση για άμεση και οριστική κατάπαυση του πυρός.

Το πράσινο φως για την πώληση 50 αεροσκαφών F-15 στο Ισραήλ ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση Μπάιντεν, σε μία συμφωνία ύψους άνω των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως αποκαλύπτει το CNN.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος