Καταγγελίες για την ασφάλεια του βαθυσκάφους Titan από το 2018

Καταγγελίες για την ασφάλεια του βαθυσκάφους Titan είχαν περιέλθει σε γνώση του κατασκευαστή του υποβρυχίου και διευθύνοντα συμβούλου της OceanGate Expeditions, Stockton Rush, από έναν πρώην υπάλληλο της εταιρείας ήδη από το 2018, όπως αποκαλύπτει το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Τελικά, η OceanGate απέλυσε τον υπάλληλο David Lochridge που εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ασφάλεια του υποβρυχίου και μάλιστα κατέθεσε και μήνυση εναντίον του το ίδιο έτος (2018), με τον ισχυρισμό ότι αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες στην Υπηρεσία Υγείας και Εργασιακής Ασφάλειας.

Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, ο Lochridge υποστήριξε ότι απολύθηκε άδικα, αφού οι ενέργειές του είχαν μοναδικό σκοπό να εγγυηθούν την ασφάλεια των επιβαινόντων στο υποβρύχιο, προτείνοντας στην εταιρεία να πραγματοποιήσει συγκεκριμένους ελέγχους ασφαλείας στο σκάφος. Ο πρώην υπάλληλος της OceanGate προειδοποιούσε επίσης ότι η εταιρεία θα μπορούσε να εκθέσει τους επιβαίνοντες σε ακραίο κίνδυνο μέσα σε αυτό το πειραματικό βαθυσκάφος, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι επιβάτες δεν θα γνώριζαν λεπτομέρειες για το σχεδιασμό του και την έλλειψη ελέγχων ασφαλείας.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Μπάμπης Κοκόσης

Πηγή: CBS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος