Καταδικάζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις οι Αραβικές Χώρες

Αραβικές χώρες του Κόλπου καταδίκασαν σήμερα απερίφραστα τις χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, με την Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να τάσσονται υπέρ μιας διεθνούς συνεργασίας για την εξάλειψη αυτής της “επικίνδυνης και καταστροφικής μάστιγας” που απειλεί όλες τις χώρες.

“Η Σαουδική Αραβία εκφράζει την έντονη καταδίκη της”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας και υπενθύμισε “την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να συντονίσει τις προσπάθειές της για να εξαλειφθεί αυτή η επικίνδυνη και καταστροφική μάστιγα που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει όλες τις περιοχές του κόσμου”.

“Παραβίαση κάθε ηθικής και θρησκείας” συνιστούν οι επιθέσεις αυτές, δήλωσε παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Άντελ αλ Τζουμπέιρ, από τη Βιένη πριν από την σύνοδο για τη Συρία που πραγματοποιείται στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Κι άλλες μοναρχίες του Κόλπου, οι οποίες μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που αγωνίζεται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ, καταδίκασαν τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τις χαρακτήρισε “τρομοκρατικές και εγκληματικές” ενέργειες και διαβεβαίωσε σε τηλεγράφημά του τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για την “απόλυτη αλληλεγγύη της χώρας του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες”.

Επίσης το Κουβέιτ εξέφρασε την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες που θα αποφασίσει να καταβάλει η Γαλλία για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την σταθερότητά της, ενώ το Κατάρ καταδίκασε τις “ένοπλες επιθέσεις και τις εκρήξεις (…) οι οποίες αντιβαίνουν σε όλες τις αρχές και τις ηθικές και ανθρώπινες αξίες”.

Το Μπαχρέιν εξέφρασε παράλληλα την αλληλεγγύη του στη Γαλλία μετά τις “φρικτές”, όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Αμπντελατίφ αλ Ζαγιάνι καταδίκασε και αυτός τις επιθέσεις στο Παρίσι, χαρακτηρίζοντάς τες “ειδεχθείς τρομοκρατικές ενέργειες”.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι σημείωσε σε επιστολή του προς τον Γάλλο ομόλογό του Ολάντ ότι η Καμπούλ “συναισθάνεται τη λύπη” των συγγενών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στις χθεσινές επιθέσεις και σημείωσε ότι οι “αποτρόπαιες αυτές ενέργειες δείχνουν ότι οι τρομοκράτες δεν γνωρίζουν σύνορα”.

Επίσης ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι οι επιθέσεις αυτές καταδεικνύουν την ανάγκη για την ανάληψη διεθνούς δράσης κατά της τρομοκρατίας και καταδίκασε τις επιθέσεις.

Τέλος και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε απερίφραστα τις χθεσινοβραδινές φονικές επιθέσεις στο Παρίσι και υπογράμμισε την “ανάγκη η διεθνής κοινότητα να ενωθεί για να αντιμετωπίσει αυτές τις σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις που συμβάλουν στην όξυνση των εντάσεων παντού” στον κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος