Κατά των αμβλώσεων η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola

Η ευρωβουλευτής  από τη Μάλτα, Roberta Metsola, από την Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξελέγη νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η νέα πρόεδρος έχει μια σταθερή στάση υπέρ της ζωής και δρα υπερασπίζοντας τη σύλληψη της ζωής.
Η νέα πρόεδρος έλαβε 458 ψήφους, με την απαιτούμενη πλειοψηφία 309 ψήφων. Ως επικεφαλής του ΕΚ, η Μετσόλα θα αντικαταστήσει τον Ιταλό σοσιαλιστή Ντέιβιντ Σασόλι, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 65 ετών.
Σύμφωνα με σχολιαστές, η Μετσόλα επιλέχθηκε επειδή είναι γυναίκα και κατάγεται από τη μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αριστεροί ευρωβουλευτές την κατηγόρησαν ότι ψήφισε σταθερά -όπως και οι περισσότεροι Μαλτέζοι βουλευτές- κατά ψηφισμάτων που προωθούν τις αμβλώσεις. Υπήρξαν επίσης φωνές που υποδηλώνουν ότι η Μέτσολα θέλει να περιορίσει τα δικαιώματα των γυναικών.Η Μετσόλα τόνισε, ωστόσο, ότι θα ακολουθήσει τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, ανεξαρτήτως προσωπικών πεποιθήσεων. Η νέα πρόεδρος του ΕΚ είναι παντρεμένη με τον Φινλανδό πολιτικό Ukko Metsola. Έχουν τέσσερα παιδιά.
Επιμέλεια – Μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος