Κασόγκι: Συνελήφθη ένας εκ των υπόπτων για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου

Συνελήφθη ένας εκ των υπόπτων για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ.

Την είδηση μετέδωσε το γαλλικό Ραδιόφωνο RTL. Το μέσο ενημέρωσης ισχυρίζεται ότι το άτομο επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση για τη Σαουδική Αραβία προτού συλληφθεί.

Σύμφωνα με το RTL, ο συλληφθέντας ονομάζεται Khaled Aedh Al-Otaibi, είναι 33 ετών, πρώην μέλος της Βασιλικής Φρουράς της Σαουδικής Αραβίας και ταξίδευε με το πραγματικό του όνομα και το διαβατήριό του, αν και οι αρχές εξακολουθούν να ελέγχουν την ταυτότητά του για να το επιβεβαιώσουν. Ένταλμα σύλληψής του είχε εκδώσει η Ιντερπόλ μετά από αίτημα της Τουρκίας. Παραμένει άγνωστο το εάν γνώριζε για το διεθνές ένταλμα σύλληψής του. Πηγή της αστυνομίας είπε ότι ήταν στη λίστα καταζητούμενων από τους Γάλλους.

Ο Khaled Aedh Al-Otaibi βρισκόταν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου και όταν δολοφονήθηκε ο Τζαμάλ Κασόγκι. Ηταν μέλος της 20μελούς σουδαραβικής ομάδας που καταζητείται από την Interpol για την δολοφονία.

Άγνωστο παραμένει το πώς έφτασε στη Γαλλία. Θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής του στην Τουρκία σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Θα παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα μέχρι το πρωί της Τετάρτης για να του κοινοποιηθεί το ένταλμα σύλληψής του.

Ή το αποδέχεται και θα επιβιβαστεί σε πτήση για την Τουρκία, ή θα αμφισβητήσει το ένταλμα και την έκδοσή του και θα φυλακισθεί έως ότου αποφασίσει ο δικαστής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος