Καρφιά Σουλτς για «ενός ανδρός αρχή» στην Τουρκία

Σαρκαστικός και καυστικός ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου  Μάρτιν  Σουλτς για τα γεγονότα στην Τουρκία καθόλου δεν «στρογγύλεψε» τα λόγια του, σε συνέντευξη του, στον πρώτο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό (ΑRD) της Γερμανίας.

Η Τουρκία “βρίσκεται στο δρόμο για να καταστεί κράτος του ενός ανδρός, στο οποίο ο οποιοσδήποτε επικρίνει τον Ερντογάν κηρύσσεται σε εχθρό της Τουρκίας”, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμπλήρωσε “Ο Ερντογάν θέλει να μονοπωλήσει την προεδρική εξουσία”.

Ο Σουλτς σχολίασε σαρκαστικά το αποτυχημένο πραξικόπημα: Έχω την εντύπωση, είπε, ότι “στο ερασιτεχνικά προετοιμασμένο” πραξικόπημα “δίνεται μια πολύ επαγγελματική απάντηση. Το να ταυτοποιείς σε λίγες ώρες 13.000 ανθρώπους, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα ή συλλαμβάνονται είναι πραγματικά ένα επίτευγμα”.

Συγχρόνως ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός μέμφθηκε την ρητορική του Τούρκου Προέδρου: Όταν ο Ερντογάν μιλά για “εκκαθαρίσεις” και “εξάλειψη μεταστάσεων”, τότε “αυτή η γλώσσα δεν είναι πλέον η γλώσσα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά ενός αυταρχικού ηγεμόνα”.

Όπως και η καγκελάριος Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς απέκλεισε τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εάν η Τουρκία επανεισάγει την θανατική ποινή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος