Καρδινάλιος Σάρα: Τριπλή προδοσία έναντι των νέων της Αφρικής – «Η Ευρώπη θα πλημμύρισει από μετανάστες»

Ο Καρδινάλιος  Ρόμπερτ Σάρα από τη Γουινέα κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Αφρική να αναπτυχθεί ως απάντηση στον θάνατο 27 ανθρώπων που πνίγηκαν σε μια βάρκα στη Μάγχη κοντά στο Καλαί. «Η Γαλλία δεν θα επιτρέψει στη Μάγχη να γίνει νεκροταφείο», δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά την τραγωδία.
Στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφώνου Europe 1, ο Καρδινάλιος Σάρα δήλωσε ότι βλέπει μια «τριπλή προδοσία». Πρώτον, «οι νέοι αφήνουν την Αφρική, η ευφυΐα, που αποτελεί κινητήρια δύναμη διώκεται από τη χώρα τους. Στη συνέχεια τους παρουσιάζουν την Ευρώπη ως El Dorado, τους λένε ότι θα έχουν οτιδήποτε, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Τέλος, δεν αντιδρούμε στις ενέργειες των λαθρεμπόρων που εκμεταλλεύονται την αφέλειά τους  και τους αφήνουμε να πεθάνουν στην ανοιχτή θάλασσα. Πρέπει να πολεμήσουμε αυτό το κακό στη ρίζα του και να παρουσιάσουμε την Ευρώπη όπως είναι και με τις δυσκολίες της», τόνισε ο ιεράρχης.
Θεώρησε σημαντικό επίσης να «βοηθήσουμε την Αφρική να αναπτυχθεί και να κάνουμε αυτούς τους νέους να βρουν δουλειά και να μείνουν στο σπίτι τους» και να τους ενθαρρύνουμε να «υπηρετήσουν τη χώρα τους και την ήπειρό τους». Προειδοποίησε ότι αν δεν αλλάξει τίποτα, «η Ευρώπη θα πλημμύρισει» από μετανάστες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε «ταρακούνημά της».Σύμφωνα με τον ίδιο, η πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν σύνορα είναι ψευδής. «Ποιο έθνος δεν αγαπά την κληρονομιά του; Νομίζω ότι όλοι κρατούν τις ρίζες τους, τον πολιτιστικό και ιστορικό τους πλούτο και τους μεταδίδουν στα παιδιά», είπε ο Καρδινάλιος Σάρα. Συνέκρινε την κατάσταση στην Ευρώπη με «αυτοκαταστροφή» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Ευρώπη θα συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να αναπτύσσεται με σύνεση, διατηρώντας τις δικές της παραδόσεις».
Επιμέλεια: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος