Η ΕΡΤ στη Λβιβ – Ανοίγουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι – Σε 45 τ.μ μένουν έως και 15 άτομα

Ορδές προσφύγων από την αρχή του πολέμου δέχεται η Λβιβ, ως ενδιάμεσος σταθμός για να περάσουν τα σύνορα προς άλλες χώρες. Γεμάτα καταφθάνουν τα τρένα από τις δοκιμαζόμενες περιοχές της Ουκρανίας. Ήδη στην περιοχή της Λβιβ βρίσκονται πάνω από 600.000 εκτοπισμένοι. Συνεχώς δημιουργούνται νέες δομές φιλοξενίας, ενώ και οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν ανοίξει τα σπίτια τους για να τους υποδεχθούν.

Αμαξοστοιχίες 800 θέσεων μεταφέρουν 2.500 έως και 3.000 ανθρώπους από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, που προσπαθούν να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου και να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Πολλοί από αυτούς θα κινηθούν προς την Πολωνία ή προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες και άλλοι θα μείνουν στη Λβιβ για να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, ελπίζοντας ότι σύντομα θα τελειώσει ο πόλεμος. Όπως ανέφεραν στην απεσταλμένη της ΕΡΤ, Μαρία Σταθοπούλου, με μεγάλη δυσκολία πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς αλλά έπρεπε να απομακρυνθούν από την κόλαση και τους συνεχείς βομβαρδισμούς των Ρώσων. Μέσα σε λίγες ώρες, έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, σπίτια, περιουσίες, κόπους μιας ολόκληρης ζωής και “πήραν ό,τι βρήκαν μπροστά τους”, όπως είπαν χαρακτηριστικά, για να “βρουν σωτηρία”

Οι κάτοικοι της Λβιβ άνοιξαν τα σπίτια τους για να υποδεχθούν τους εκτοπισμένους. Σε διαμερίσματα 45 τετραγωνικών μένουν έως και 15 άτομα.

Ουκρανοί καλλιτέχνες δίνουν συναυλία στο κέντρο της Λβιβ, για να στείλουν το μήνυμα “Σταματήστε τον πόλεμο – Όχι άλλο αίμα -Αφήστε μας να πάρουμε και πάλι πίσω τις ζωές μας”

Αποστολή -Λβιβ: Μαρία Σταθοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος