Καναδάς: Θετικός στον κορονοϊό ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό – Διαδηλώσεις κατά των μέτρων στην Οτάβα

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος τη Δευτέρα. Έχει μεταφερθεί με την οικογένειά του σε μυστική τοποθεσία, εν μέσω αναβρασμού, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στην Οτάβα.

Μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην Οτάβα για να διαχειριστούν τις μετακινήσεις διαδηλωτών και φορτηγών όπως του «κομβόι για την ελευθερία» που έκλεισε διεθνή αυτοκινητόδρομο στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Αστυνομικοί και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι αναμένεται να αρχίσουν να αποχωρούν εντός της ημέρας ορισμένα φορτηγά που είχαν αποκλείσει το κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο διαδήλωσης κατά του εμβολιασμού, ακόμη κι αν ορισμένοι διαδηλωτές επιμένουν πεισματικά να παραμείνουν εκεί.

Την ίδια ώρα, έντονη είναι η ανησυχία για κάποιες ακροδεξιές ομάδες που ενδέχεται να μεταβούν στην καναδική πρωτεύουσα, καθώς και για τους βανδαλισμούς εθνικών μνημείων για τους οποίους έχουν ξεκινήσει έρευνες.

Ο Καναδός πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι αισθάνεται καλά και πως θα συνεχίσει να εργάζεται από απόσταση αυτή την εβδομάδα, ακολουθώντας τους υγειονομικούς κανόνες. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Την περασμένη Πέμπτη ο Τζ. Τριντό τέθηκε σε απομόνωση αφότου ένα από τα παιδιά του διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό. Ο Καναδός πρωθυπουργός είχε γνωστοποιήσει μέσω Twitter ότι είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα της Covid-19, πως βγήκε αρνητικός σε rapid test και θα παρέμενε σε απομόνωση για 5 ημέρες, σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν στο Οντάριο για τους εμβολιασμένους.

Πηγές: ΕΡΤ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος