Καναδάς: Πλημμύρες «κατάπιαν» δρόμους και γέφυρες στο Κεμπέκ – Δυο πυροσβέστες αγνοούνται (video)

Από σφοδρότατες πλημμύρες πλήττεται η επαρχία του Κεμπέκ στον Καναδά έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις που αύξησαν τη στάθμη των ποταμών σε όλη την επαρχία χθες Δευτέρα, με αποτέλεσμα δυο πυροσβέστες, να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Οι δυο πυροσβέστες κηρύχθηκαν αγνοούμενοι από την αστυνομία της καναδικής επαρχίας. «Προσπαθούσαν να βοηθήσουν κατοίκους που πλήττονται από τις πλημμύρες κοντά στην Baie-Saint-Paul όταν, περί τις 14:00, τους παρέσυραν τα νερά ποταμού που είχε φουσκώσει», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ασφάλειας του Κεμπέκ.

Στην πόλη Baie-Saint-Paul περίπου εκατό χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Κεμπέκ, πλημμύρες και χείμαρροι κατάπιαν δρόμους και γέφυρες, με αποτέλεσμα περίπου 1.000 κάτοικοι να παραμένουν αποκλεισμένοι. Χθες στην ίδια περιοχή περίπου 30.000 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα.

Η καταιγίδα που σύμφωνα με τις προβλέψεις της καναδική υπηρεσίας για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή (ECCC) θα έφερνε 30 έως 50 χιλιοστά βροχής στην περιοχή προκάλεσε την υπερχείλιση ποταμού Rivière du Gouffre.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ΙΧ και τροχόσπιτα να παρασύρονται από τον ορμητικό ποταμό και να συντρίβονται σε γέφυρες κοντά στην πόλη.

Σύμφωνα με την ECCC, το μεγαλύτερο μέρος της αναμενόμενης βροχόπτωσης έχει ήδη πέσει, αλλά 15 έως 25 χιλιοστά βροχής μπορεί να πέσουν ακόμη στο Charlevoix μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος