Καναδάς: Ενέκρινε το εμβόλιο Novavax για την Covid-19

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο Novavax για την Covid-19 την Πέμπτη(17/2), καθιστώντας τον τον πέμπτο εγκεκριμένο ορό στη χώρα για ενήλικες ηλικίας από 18 ετών, δήλωσε η κυβέρνηση της Οτάβα σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μετά από ενδελεχή και ανεξάρτητη ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων, το Υπουργείο Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό το εμβόλιο πληροί τις αυστηρές απαιτήσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του Καναδά», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σε αντίθεση με τα εμβόλια mRNA που αναπτύχθηκαν από την Pfizer-BioNTech και τη Moderna, ο ορός που δημιουργήθηκε από την αμερικανική εταιρεία Novavax χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που θεωρείται κλασική, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για την παραγωγή εμβολίων κατά της ηπατίτιδας Β και του κοκίτη, τα οποία χρονολογούνται αρκετές δεκαετίες και χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα σε όλο τον κόσμο.

Ο ορός που παράγεται από τη Novavax είναι ένα εμβόλιο «υπο-μονάδας» που βασίζεται σε συνδυασμένες πρωτεΐνες, το οποίο πυροδοτεί μια ανοσολογική απόκριση χωρίς την παρουσία ιού.

Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, το εμβόλιο Novavax είναι 90% αποτελεσματικό στη μείωση του αριθμού των συμπτωματικών περιπτώσεων Covid-19 και είναι 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών.

Τα προκαταρκτικά δεδομένα έδειξαν επίσης ότι αυτός ο ορός παράγει «εξουδετερωτικά αντισώματα κατά της παραλλαγής Όμικρον», σύμφωνα με την Health Canada.

Μετάφραση-Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος