Καναδάς: Διάβημα διαμαρτυρίας για τις ρωσικές επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία

Array

Η Καναδή υπουργός Εξωτερικών δήλωσε την Τετάρτη19/1, ότι η Οτάβα κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας στον Καναδά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων εναντίον αμάχων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο Ντνίπρο, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 45 νεκρούς.

Καναδοί αξιωματούχοι κάλεσαν τον Ρώσο πρεσβευτή για να διευκρινίσουν ότι «δεν αποδέχονται την ακραία βαρβαρότητα των πρόσφατων επιθέσεων της Ρωσίας εναντίον αμάχων στο Ντνίπρο» και για να καταδικάσουν κατά μέτωπο τα αντισημιτικά σχόλια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, είπε στους δημοσιογράφους από το Τορόντο. , η επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας, Melanie Joly.

Η επίθεση του Σαββάτου σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο είχε ως αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο αριθμό απωλειών αμάχων από την έναρξη της εκστρατείας βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις πριν από τρεις μήνες.

Ο Καναδάς, μαζί με άλλα δυτικά έθνη, έχει επιβάλει ευρείες κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία και η Μέλανι Τζολί είπε ότι η Οτάβα θα συνεχίσει να ζητά τη Μόσχα υπόλογη.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Καναδάς ανακοίνωσε την παράδοση 200 τεθωρακισμένων οχημάτων Senator ως μέρος της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. 

Παράλληλα, η Μέλανι Τζόλι υποστήριξε τις δηλώσεις του Βρετανού  ομολόγου της σχετικά με τη συνέχιση της στήριξης που δίνεται στην Ουκρανία. Ο James Cleverly επισκέφθηκε το Τορόντο, μετά από συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, την Τρίτη στην Ουάσιγκτον.

Ο καναδικός και ο βρετανικός στρατός εκπαιδεύουν επίσης νέους Ουκρανούς νεοσύλλεκτους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Τζόλι είπε ότι περισσότεροι Καναδοί εμπειρογνώμονες θα ενταχθούν σύντομα στον πυρήνα πληροφοριών της βρετανικής κυβέρνησης, που δημιουργήθηκε για να καταπολεμήσει αυτό που περιέγραψε ως ρωσική παραπληροφόρηση.

Πηγή: Reuters

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος