Καμπούλ: Εκατοντάδες άνθρωποι συνέρρευσαν μάταια στο γραφείο έκδοσης διαβατηρίων

Εκατοντάδες Αφγανοί έσπευσαν στο γραφείο έκδοσης διαβατηρίων της Καμπούλ, μία ημέρα αφού έγινε γνωστό ότι θα επαναλειτουργήσει αυτή την εβδομάδα, με μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας των Ταλιμπάν να χτυπούν κάποιους από το πλήθος για να επιβάλλουν την τάξη.

Αξιωματούχοι των Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι το γραφείο θα επαναλειτουργήσει το Σάββατο, αφού ανέστειλε τη λειτουργία του τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στη χώρα πολλοί που ήθελαν να φύγουν.

Η φτώχεια και η πείνα έχουν επιδεινωθεί στο Αφγανιστάν από τα μέσα Αυγούστου όταν κατέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν, την ώρα που η χώρα ήδη ήταν αντιμέτωπη με ξηρασία και την πανδημία covid-19.

Το πλήθος έπεσε σε τεράστιο, τσιμεντένιο φράχτη προσπαθώντας να προσεγγίσει αξιωματούχο. Οι σκηνές που ακολούθησαν υπενθύμισαν τη χαοτική κατάσταση που επικρατούσε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων.

Ο αξιωματούχος τους ζητούσε να γυρίσουν στα σπίτια τους και να επιστρέψουν το Σάββατο, ενώ από το πλήθος ακούγονταν κραυγές με αίτημα την έκδοση διαβατηρίου.

΄’Ενας Αφγανός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται διαβατήριο για να συνοδεύσει συγγενή του στο Πακιστάν προκειμένου να λάβει ιατρική περίθαλψη. «Πρέπει να φύγουμε από το Αφγανιστάν», τόνισε εξηγώντας ότι δεν υπάρχει δουλειά και ανθρώπινες συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος