«Καμπανάκι» για τους θανάτους και τη βία κατά οικιακών βοηθών από την Κένυα στις χώρες του Κόλπου

Η βρετανική εφημερίδα Guardian φιλοξενεί άρθρο για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την προστασία των οικιακών βοηθών της Κένυας στις χώρες του Κόλπου.

Η συγγραφέας της έκθεσης, Caroline Kimio, αναφέρει ότι οι αυξανόμενοι θάνατοι και οι κακοποιήσεις γυναικών της Κένυας στη Σαουδική Αραβία ώθησαν το Ναϊρόμπι να εργαστεί για να διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών που ταξιδεύουν για να εργαστούν στη Σαουδική Αραβία και σε άλλες χώρες του Κόλπου.

Ομάδες για τα δικαιώματα έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της υποτιθέμενης κακομεταχείρισης οικιακών βοηθών σε χώρες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία, μετά την κίνηση της κυβέρνησης της Κένυας να εξασφαλίσει ευκαιρίες εργασίας για τους υπηκόους της στο εξωτερικό.

Πολλοί από τους Κενυάτες πολίτες μας έχουν κακοποιηθεί και πεθαίνουν εκεί. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη προστασίας“, δήλωσε ο John Muriri, δικηγόρος της ομάδας νομικής βοήθειας Ketu Cha Cherrya.

Παρά την έλλειψη στοιχείων για τους θανάτους μεταναστών εργαζομένων στην Κένυα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κένυας ανέφερε ότι τουλάχιστον 89 πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν οικιακές βοηθοί, έχασαν τη ζωή τους στη Σαουδική Αραβία μεταξύ 2020 και 2021.

ΕΡΤ – Λίβανος: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος