Καλωσορίζουν τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού οι Επίτροποι Υγείας και Δικαιοσύνης

Ανταπόκριση-Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

«Σημαντικό βήμα» χαρακτήρισε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου την ψήφιση από το Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο της υιοθέτησης του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού.

«Καλωσορίζω την ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της υιοθέτησης του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού» σημείωσε η Στέλλα Κυριακίδου και προσέθεσε ότι «είναι ένα βασικό βήμα προς την εφαρμογή του από την 1η Ιουλίου, το οποίο θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ όσο το δυνατόν ασφαλέστερα».

«Θα δώσει επίσης στους πολίτες μας τη βεβαιότητα και τη σαφήνεια για τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους» επισήμανε η Ευρωπαία Επίτροπος.

«Καλωσορίζω το τελικό πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ» ανέφερε από την πλευρά του ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Συμπλήρωσε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των ψήφων υπέρ υπογραμμίζει την κοινή και ισχυρή αποφασιστικότητα των ευρωβουλευτών να διαφυλάξουν την αρχή της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της ΕΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης της COVID-19».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος