Καλαβρία: Ο φωτογράφος Steve McCurry θα απαθανατίσει τις πληγές από τις πυρκαγιές

Ο διεθνής φήμης φωτογράφος Steve McCurry θα μεταβεί στη Καλαβρία για να απαθανατίσει το αποτέλεσμα των καταστροφικών πυρκαγιών για λογαριασμό του National Geographic.    

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες της Καλαβρίας, ο McCurry θα μεταβεί για να καταγράψει με τον φακό του τις πληγές που προκλήθηκαν από τις φονικές φωτιές που έπληξαν την όμορφη περιφέρεια του Ιταλικού Νότου. Σημειωτέον, η εφημερίδα Corriere della Calabria αναφέρει πως ο πολυβραβευμένος φωτογράφος σκοπεύει να πραγματοποιήσει ένα έργο σχετικά με την εσκεμμένη ερημοποίηση ορεινών περιοχών ιδιαίτερης σημασίας και φυσικής αξίας. 

Ο McCurry είναι πολυβραβευμένος φωτογράφος και φημίζεται για την διάσημη φωτογραφία πορτρέτο της νεαρής Αφγανής κοπέλας με τα γαλανά μάτια. Είναι μέλος της Magnum Photos από το 1986 και έλαβε σημαντικές βραβεύσεις όπως το χρυσό μετάλλιο “Robert Capa”, το “National Press Award”, ενώ υπήρξε τέσσερις φορές νικητής του “World Press Photo Contest”. 

Πρόσφατα του απονεμήθηκε το «Centenary Medal for Lifetime Achievement» από την «Royal Society of London», ενώ το 2019 το όνομά του συμπεριελήφθη στο «International Photography Hall of Fame». Οι φωτογραφίες του McCurry έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά όλου του κόσμου και συχνά συνεργάζεται με το περιοδικό National Geographic.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος