Και τρίτη αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας

Την ικανοποίηση του για την νέα αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας, αυτή τη φορά από τον Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών στη Λευκωσία, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αντανακλά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ανισορροπιών, εν μέσω ανθεκτικής ανάπτυξης.

Ανταπόκριση – Κύπρος: Κωστής Κωνσταντίνου

Σημειώνοντας ότι ο Οίκος αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ΒΒΒ+ από ΒΒΒ διατηρώντας ταυτόχρονα την προοπτική της σε θετική, το Υπουργείο υπογραμμίζει πως «η βελτιωμένη εκτίμησή τους αντανακλά και την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής θέσης των κυπριακών τραπεζών και της προόδου που σημείωσαν στην εξισορρόπηση του προφίλ χρηματοδότησής τους τα τελευταία χρόνια όπως και της μείωσης του δημόσιου χρέους καθώς και της προσδοκίας ότι ως ποσοστό του ΑΕΠ θα υποχωρήσει κάτω από το 60%».

Το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι οι S&P είναι ο τρίτος οίκος στη σειρά που αναβαθμίζει την Κύπρο σε μερικές εβδομάδες. Προηγήθηκε η αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας από τους FITCH στις 7 Ιουνίου και εκείνης η αλλαγή προοπτικής σε θετική από τους Moody’s στις 24 Μαΐου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος