Καγκελάριος Σολτς: Προειδοποίηση κατά επέμβασης στη Ράφα ενώ μεταβαίνει στο Ισραήλ

Σύνοψη
  • Υπάρχει κίνδυνος μια γενική επίθεση στη Ράφα να έχει αποτέλεσμα πολλές φοβερές απώλειες αμάχων, το οποίο απαγορεύεται αυστηρά", τόνισε ο καγκελάριος της Γερμανίας

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκανε έκκληση στο Ισραήλ να επιτρέψει πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα σε μεγαλύτερη κλίμακα, πριν από ένα διήμερο ταξίδι στη Μέση Ανατολή.

“Είναι απαραίτητο η βοήθεια να φθάσει στη Γάζα σε μεγαλύτερη κλίμακα τώρα. Θα είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει επίσης να συζητήσω”, είπε ο Σολτς στους δημοσιογράφους πριν από το ταξίδι του στην Ιροδανία και το ισραήλ, όπου την Κυριακή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Εξέφρασε επίσης ανησυχία για τη σχεδιαζόμενη επίθεση του Ισραήλ στην πόλη Ράφα της νότιας Λωρίδας της Γάζας, όπου πάνω από τους μισούς από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα έχουν βρει καταφύγιο.

“Υπάρχει κίνδυνος μια γενική επίθεση στη Ράφα να έχει αποτέλεσμα πολλές φοβερές απώλειες αμάχων, το οποίο απαγορεύεται αυστηρά”, πρόσθεσε.

Η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι έριξε παλέτες με τέσσερις τόνους ανθρωπιστική βοήθεια από αέρος σήμερα στον θύλακα.

“Κάθε πακέτο μετράει. Όμως οι αεροπορικές ρίψεις είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος