Κ. Τσίβος, καθηγητής στο Παν/μιο του Καρόλου: Μας στάλθηκε email να κλειδωθούμε στις αίθουσες – Ακούγαμε σειρήνες στους δρόμους

Ο Κωνσταντίνος Τσίβος, επικεφαλής Ελληνικών Σπουδών στο Παν/μιο του Καρόλου όπου εκτυλίχθηκε το μακελειό στην Πράγα από τον 24χρονο φοιτητή, ο οποίος «γάζωσε» δεκάδες ανθρώπους στη Σχολή Καλών Τεχνών, μίλησε στην εκπομπή Newsroom της ΕΡΤ για το πώς βίωσε ο ίδιος και οι μαθητές του την επίθεση.

Ο κ. Τσίβος αρχικά εξήγησε πως την ώρα της επίθεσης εκείνος έκανε μάθημα στο κτήριο της Πρυτανείας, το οποίο βρίσκεται 500 μ. από την Φιλοσοφική, όπου έγινε το μακελειό. «Όταν κοίταξα το email και είδα μια ειδοποίηση από τη γραμματεία της σχολής που έλεγε ότι πρέπει να κλειδωθούμε και ότι πρέπει να σβήσουμε τα φώτα και να παραμείνουμε κλεισμένοι στις αίθουσες, κατάλαβα τι συνέβη».

Μάλιστα, τόνισε πως όλοι απόρησαν την ώρα του μαθήματος, καθώς άκουγαν σειρήνες και έντονη φασαρία στους δρόμους.

Επίσης, εξήγησε πως η απορία όλων είναι πώς ένα άτομο με ένα τέτοιο ιατρικό ιστορικό, είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας. «Όπως βλέπετε είχε ένα πολυβόλο και είχε άπειρες σφαίρες μαζί του», είπε.

Ο κ. Τσίβος μίλησε σχετικά με την κινητοποίηση της αστυνομίας και όπως είπε: «Υπάρχει αυτός ο συσχετισμός ότι σκότωσε προηγουμένως τον πατέρα του και επίσης έγινε εδώ ακόμα ένα έγκλημα, πριν από μια εβδομάδα και από ότι φαίνεται η αστυνομία συνδύασε αυτές τις πληροφορίες».

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός πιστεύεται σκότωσε τον πατέρα του στην πόλη Χοστούν, δυτικά της Πράγας, πριν προχωρήσει στο μακελειό και μπορεί να συνδέεται και με τον θάνατο δύο ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα, ενός άλλου άνδρα και της 2 μηνών κόρης του, στα ανατολικά της Πράγας.

Τέλος, ανέφερε πως το σημείο της επίθεσης είναι μέρος όπου περνάνε χιλιάδες τουρίστες – καθώς είναι το ιστορικό κέντρο της Πράγας – και όχι ένα τυχαίο σημείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος