Ιταλός ΥπΕς για μεταναστευτικό: Ικανοποιημένος με το περιεχόμενο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης ενόψει του Συμβουλίου της 25/11

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σε σημείωμά του, το Γραφείο Τύπου του Ιταλικού Υπουργείου Εσωτερικών μεταδίδει δήλωση του Υπουργού Ματέο Πιαντεντόσι σχετικά με το μεταναστευτικό.

“Είμαι ικανοποιημένος με το περιεχόμενο του “Σχεδίου Δράσης για την Κεντρική Μεσόγειο”, του προπαρασκευαστικού εγγράφου που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών που συγκαλείται στις 25 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες” δήλωσε ο Πιαντεντόσι, ο οποίος πρόσθεσε πως “το κείμενο θέτει στο επίκεντρο της συζήτησης μια σειρά από σημαντικά ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και μάλιστα με την προοπτική που ήδη ελπίζει η ιταλική κυβέρνηση”.

“Ειδικότερα” συνεχίζει ο Ιταλός ΥπΕς “αναφέρομαι στην κοινή ανάγκη για πιο εντατική συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστευτικών ροών, μεταξύ άλλων μέσω της εφαρμογής ειδικών ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων στα εδάφη αυτά. Η αναφορά στην εφαρμογή του μηχανισμού αλληλεγγύης που εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή του, μέχρι στιγμής, δεν έχει δώσει στην Ιταλία απολύτως ανεπαρκή αποτελέσματα. Εξίσου σημαντική είναι η πτυχή που αφορά τον καλύτερο συντονισμό των δραστηριοτήτων έρευνας και διάσωσης σε περιοχές SAR, η οποία προβλέπει, όπως έχει ζητήσει από καιρό η Ιταλία, ρόλο και για τα κράτη σημαίας”.

“Είμαι πεπεισμένος” ολοκλήρωσε ο Πιαντεντόσι “ότι αυτό είναι ένα έγκυρο περίγραμμα για κοινή εργασία και θα εργαστούμε από τη συνάντηση της επόμενης Παρασκευής για κάθε περαιτέρω εμπλουτισμό του ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος